ΝΑΤΟ: Οι διάλογοι - φωτιά του Πάνου Καμμένου με τον ΥΠΑΜ της Τουρκίας

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον δεύτερο γύρο Καμμένου - Τζανικλί στη σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν εμφανής η συντονισμένη προσπάθεια του
Έλληνα ΥΕΘΑ να στριμώξει τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας.

Τόσο στην εισαγωγική παρέμβασή του όσο και στη δευτερομιλία του ζήτησε εξηγήσεις για τις πολεμικές απειλές περί απαγωγής των 8 Τούρκων Στρατιωτικών, αλλά και να μην επιτρέψει στον Νουρεττίν Τζανικλί να ξεγλιστρήσει σε ότι αφορά στο θέμα της κράτησης των δυο ελλήνων στρατιωτικών.

Ενδεικτικοί ήταν οι ακόλουθοι διάλογοι φωτιά:

Πάνος Καμμένος: Εδώ λοιπόν ζητώ τωρα απάντηση από τον Τούρκο υπουργό. Προβλήματα μεταξύ μελών των οικογενειών είναι προβλήματα όλης της οικογένειας αλλιως διακυβεύεται η σταθερότητα της οικογένειας.

Νουρετίν Τσανικλί: Ξέρετε αυτοί οι δύο αξιωματικοί συνελήφθησαν εντός του τουρκικού εδάφους και ακόμη εξετάζουμε ψηφιακά δεδομένα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα.

Πάνος Καμμένος: Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών δεν αφηνουν περιθώριο για παρερμηνείες και το γεγονός είναι ότι ο Τούρκος Αντιπρέεδρος μιλησε για απαγωγή και απαιτώ ο κύριος υπουργός να δωσει μια απάντηση. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τιποτα. Ισχύει λοιπόν η απειλή ή δεν ισχύει;

Και συμπλήρωσε: "Το αναφέρω αυτό ενώπιον Γενικού Γραμματέα και Υπουργών γιατί εάν γίνει αυτή η απειλή πραγματικότητα μπορεί να έχουμε ένα ατύχημα για το οποίο πρέπει να είστε ενήμεροι από πριν" 

onalert.gr
_