Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Γενικό Κεντρικής Μακεδονίας τα μέλη της Ένωσης Σερρών


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Σερρών: Την Τρίτη 29-05-2018 το Προεδρείο της Ένωσης μας αποτελούμενο από τον Ά Αντιπρόεδρο ΤΥΛΛΙΟ Άγγελο, τον Β’ Αντιπρόεδρο ΠΛΑΚΑΝΔΑΡΑ
Στυλιανό, τον Γενικό Γραμματέα ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Αναστάσιο, τον Ταμία ΌΣΣΑ Βασίλειο και τον Οργανωτικό Γραμματέα ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ Δημήτριο, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ, έπειτα από πρόσκληση του ιδίου προς την Ένωση μας στα πλαίσια επίσκεψης του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών. Στη συνάντηση αυτή, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, παρευρέθηκε κατόπιν επιθυμίας μας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Α/Δ’ κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
       Στον κ. Γενικό επιδόθηκε  υπόμνημα θεμάτων-προβλημάτων που της Δ.Α. Σερρών και τα οποία δημιουργούν υπηρεσιακές δυσλειτουργίες. Αναλυτικότερα:
    1.)  Αναφέρθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται από την απόσπαση των είκοσι (20) συναδέλφων μας στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς η υπάρχουσα δύναμη της Δ.Α. Σερρών υπολείπεται ήδη κατά εβδομήντα (70) θέσεων της οργανικής και με τις αποσπάσεις το πρόβλημα λειψανδρίας και έλλειψης δύναμης διογκώνεται ακόμη περισσότερο. Ο κ. Γενικός διευκρίνησε ότι με την παρούσα κατάσταση των μεταναστευτικών ροών προς τη Χώρα μας από την Τουρκία η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, αλλά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξορθολογισμό της αποσπασμένης δύναμης στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου.
  2.)  Επισημάνθηκε επίσης το πρόβλημα που δημιουργείται στην ομαλή ροή εκτέλεσης υπηρεσιών από τις ξαφνικές διαταγές της Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ. για μέτρα τάξης από τη διμοιρία υποστήριξης Σερρών και την Ο.Π.Κ.Ε., ζητώντας την όσο δυνατόν έγκαιρη έκδοση διαταγών από τη Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ. που αφορούν γνωστά γεγονότα και εκδηλώσεις (γήπεδα, διαμαρτυρίες κ.τ.λ.) για την τήρηση του εβδομαδιαίου πλάνου εκτέλεσης Υπηρεσίας. Ο κ. Γενικός ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν έγκαιρη έκδοση των διαταγών μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων και όταν αυτό δεν είναι εφικτό οφείλεται σε αστάθμητους παράγοντες.
3.) Ενημερώθηκε επίσης για την κατάσταση και παλαιότητα των υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α. Σερρών και ότι αυτά εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Ανέφερε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αντικάτασταση των οχημάτων μέσω του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και απόσυρσης των παλαιών και μας γνωστοποίησε ότι μέχρι τις Αρχές του Φθινοπώρου θα έχουν χορηγηθεί σε υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ. τα περιπολικά οχήματα μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
4.) Συζητήσαμε επίσης, την όσο το δυνατόν λιγότερη έως και μηδενική μετακίνηση δυνάμεων τροχαίας από τη Δ.Α. Σερρών στη Χαλκιδική για τα Σαββατοκύριακα της Θερινής περιόδου, επισημαίνοντας ότι ο Νόμος Σερρών είναι ο μεγαλύτερος και πολυπληθέστερος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο από τα όρια με γειτονικούς Νομούς, καθώς επίσης ότι το καλοκαίρι η είσοδος πολιτών άλλων χωρών-παραθεριστών στη Χώρα μας μέσω του Ε.Δ. Προμαχώνα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, με κίνηση αυτών προς τρείς διαφορετικές κατευθύνσεις για να έχουν πρόσβαση στη Θάλασσα: α.) Προς την Εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης, για να κινηθούν προς Χαλκιδική και Πιερία, β.) Προς Εθνική οδό Σερρών-Αμφίπολης, για να κινηθούν προς Οφρύνιο (Τούζλα) και Ασπροβάλτα-Ολυμπιάδα και γ.) προς Επαρχιακή Οδό Σερρών-Καβάλας για να κινηθούν προς Καβάλα-Θάσο, καταλήγοντας ότι το καλοκαίρι η Δ.Α. Σερρών χρειάζεται ενίσχυση από άλλες υπηρεσίες τουλάχιστον για μέτρα τροχαίας και όχι μετακίνηση των δυνάμεων της προς άλλες περιοχές. Ο κ. Γενικός δεσμεύτηκε για την φειδωλή και σε εξαιρετικές  αναγκαίες περιπτώσεις μετακίνηση δυνάμεων τροχαίας για ρύθμιση της κυκλοφορίας στη Χαλκιδική.
5.) Επανήλθαμε εκ νέου στην επιτακτικής ανάγκης ενίσχυση του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα, σύμφωνα με το εμπεριστατωμένο έγγραφο που αποστείλαμε στη Φυσική Ηγεσία την 14-03-2018 και με επίσημα στοιχεία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα στο σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα (έως 100 % στα επιβατικά οχήματα και 60 % στα λεωφορεία), ζητώντας την ενίσχυση του με αποσπάσεις συναδέλφων από υπηρεσίες εκτός της Δ.Α. Σερρών. Ο κ. Γενικός αναγνώρισε για την ύπαρξη του προβλήματος κατά τη θερινή περίοδο στον Προμαχώνα δεσμεύτηκε για την όσο το δυνατόν ενίσχυση του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα με αστυνομικό προσωπικό σε συνεννόηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών.
6.) Για την καθαριότητα των Υπηρεσιών, μας γνώρισε ότι κατόπιν πολλών προσπαθειών της διαχείρισης της Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ. αλλά και του γραφείου διαχείρισης της Δ.Α. Σερρών, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και ήδη από την τρέχουσα εβδομάδα τα συνεργεία καθαρισμού έχουν αναλάβει δουλειά στο σύνολο των Υπηρεσιών της Δ.Α. Σερρών.
7.) Επισημάναμε επίσης ότι το πρόβλημα έλλειψης δύναμης σε υπηρεσίες της Δ.Α. Σερρών διογκώνεται με την απασχόληση του Αστυνομικού προσωπικού στη νυχτερινή φρούρηση των Φυλακών Νιγρίτας, τα ΣΤΕΚ και τις διάφορες εξορμήσεις. Εκφράσαμε την επιθυμία και πεποίθηση μας για την διακοπή και παύση της νυχτερινής φρούρηση των Φυλακών Νιγρίτας, γεγονός το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει ο κ. Γενικός και αν είναι εφικτό θα πραγματοποιηθεί καθώς επίσης και τη μείωση του αριθμού των ΣΤΕΚ. Επιμένοντας στο θέμα αυτό, απαιτήσαμε την απεμπλοκή του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Σερρών τουλάχιστον της μιας εκ των δύο νυχτερινών βαρδιών φρούρησης των Φυλακών Νιγρίτας, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπερβολικές απαιτήσεις από μια υπηρεσία των δώδεκα (12) μάχιμων Αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι στην υπηρεσία αυτή υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται δέκα και δώδεκα ημέρες χωρίς ημερήσια ανάπαυση. Απαιτήσαμε επίσης, για λόγους δίκαιης και ίσης μεταχείρισης του Αστυνομικού Προσωπικού, την εκτέλεση των ίδιων υπηρεσιών (Φρούρηση Φυλακών, ΣΤΕΚ, εξορμήσεις κ.τ.λ.) από το σύνολο του προσωπικού της Υ.Α. Σερρών και ειδικότερα οι υπηρεσίες αυτές να εκτελούνται από συναδέλφους όλων των ομάδων και τμημάτων της Υ.Α. Σερρών χωρίς καμία εξαίρεση. Ο κ. Γενικός συντασσόμενος απόλυτα μαζί μας, ανέφερε ότι πάγια θέση του είναι η ίση και δίκαιη μεταχείριση των συναδέλφων μας και δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση των ανωτέρω κατόπιν συνεννόησης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.  
        Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γενικό Υποστράτηγο κ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ, διότι για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι αφουγκράζεται γνωρίζει και κατανοεί τα προβλήματα των συναδέλφων μας, αναφέροντας ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.
         Η Ένωση μας αναμένει την εφικτή επίλυση των προβλημάτων που αναφέρθηκαν και την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων σε ορισμένα εξ’ αυτών.

                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ‘Α Αντιπρόεδρος


ΤΥΛΛΙΟΣ Άγγελος

 

Ο Γενικός Γραμματέας


ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Αναστάσιος

 
 


            

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια