Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για τα γόνατα!


Τα τραβήγματα είναι από τους πιο συχνούς τραυματισμούς όταν κάνεις γυμναστική.

Νιώθεις το κάψιμο, τον πόνο και δεν μπορείς να κάνεις σωστά καμία άσκηση. Το συνηθέστερο σημείο του σώματος που υποφέρει από τέτοια μυϊκά προβλήματα είναι τα γόνατα. Οι μύες που βρίσκονται πίσω από την κλείδωση του γονάτου, μπορούν να σου προκαλέσουν φοβερό πόνο και μάλιστα χρειάζεται χρόνος για αποθεραπεία.

Για να μπορέσεις να επανέλθεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές ασκήσεις για τα γόνατα που μπορείς να κάνεις. Ασκήσεις τόσο για να μειωθεί ο πόνος, όσο και για σωστά ανοίγματα πριν και μετά τη γυμναστική σου. Αν υποφέρεις από τέτοιους μυϊκούς πόνους, ρίξε μια ματιά παρακάτω.

Ανακουφιστικές ασκήσεις για τα γόνατα

Foam Roller:

Το foam roller είναι ένας κύλινδρος που πραγματικά κάνει θαύματα για τους μυς μετά από ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής και φυσικά είναι ιδανικό για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τους τραυματισμούς στην περιοχή του γονάτου σου. Πάμε να δούμε τις ασκήσεις:


Με το ένα πόδι «κλείδωσε» το foam roller και με το άλλο πόδι κάτσε -όπως ακριβώς δείχνει η εικόνα. Σήκωσε ελαφρώς τον πισινό σου έτσι ώστε να ακουμπάει το μπούτι σου καλά στον κύλινδρο. Ξεκίνα με αργές κινήσεις να ρολλάρεις πάνω στον κύλινδρο. Όσες περισσότερες φορές το κάνεις τόσο καλύτερα.


Σειρά έχει ο τετρακέφαλος. Πάρε στάση όπως στην εικόνα ακουμπώντας το πόδι που έχει το πρόβλημα στο foam roller. Πάλι με αργές κινήσεις ξεκίνα να ρολλάρεις πάνω στον κύλινδρο. Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει να χαλαρώσει ο τετρακέφαλος και να νιώσεις ανακούφιση από τον πόνο.


Έτσι όπως είσαι στα τέσσερα, αντί να χαλαρώνεις τον τετρακέφαλο, ακούμπησε την εσωτερική μεριά από το τραυματισμένο γόνατο στον κύλινδρο. Ξεκίνα να ρολλάρεις μπρος πίσω πολύ αργά. Η ανακούφιση που θα νιώσεις όσο το κάνεις δεν περιγράφεται.

Ανοίγματα:


Ξεκίνα από μια κλασική άσκηση για ανοίγματα. Κάθισε, τέντωσε το πόδι που σε πονάει και δίπλωσε το άλλο προς τα μέσα. Γύρε με ίσια πλάτη προς το πόδι σου και κράτα σε εκείνη τη θέση 60 με 90 δευτερόλεπτα. Αν δεν μπορείς με μιας, σπάσε το χρόνο σε μικρότερα σετάκια.


Προχωράμε στα ανοίγματα για τον τετρακέφαλο. Ξάπλωσε το πλάι όπως βλέπεις στην εικόνα. Με το χέρι που έχεις ελεύθερο πιάσε το πονεμένο πόδι και λύγισε το προς τα πάνω, προσπαθώντας να το φέρεις όσο πιο κοντά στον πισινό σου γίνεται. Κράτα σε αυτή τη στάση για 1 - 1.30 λεπτό.


Τελευταία άσκηση είναι η στάση του Κόμπλερ. Πάρε θέση σα να θέλεις να κάτσεις οκλαδόν. Αντί να πλέξεις τα πόδια μεταξύ τους, ένωσε τις πατούσες σου και άσε τα γόνατά σου να «πέφτουν» προς τα έξω. Με τους αγκώνες σου σπρώξε τα γόνατα σου προς τα κάτω. Αφιέρωσε σε αυτήν την άσκηση 1 - 1.30 λεπτό.

Σαφέστατα, αν δεν δεις διαφορά στον πόνο και η ενόχληση μεγαλώνει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό!


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια