Πηγές ΓΕΕΘΑ σε Τουρκία: Θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση


«Θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση» ήταν η δήλωση πηγών του ΓΕΕΘΑ προς την Άγκυρα, μετά την είδηση ότι ο τουρκικός στρατός ενεργοποιείται στο Αιγαίο για να αντιμετωπίσει «την ελληνική
προκλητικότητα».

Η τουρκική κυβέρνηση διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Το ΓΕΕΘΑ ξαφνιάστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι οι Τούρκοι αναπτύσσουν δύναμη για την «αντιμετώπιση της ελληνικής προκλητικότητας».

«Δεν υπάρχει καμία ελληνική προκλητικότητα… Εμείς απλώς απαντάμε με αναχαιτίσεις στα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο» σχολίαζαν.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είχαν επικοινωνία, καθώς ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Συνοδό υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Οι δύο άνδρες συνεννοήθηκαν για το μήνυμα που θα μεταφέρει στους ομόλογους του ο κ. Καμμένος, τόσο για τις απειλές απαγωγής των οχτώ τούρκων αξιωματικών, όσο και για τη συνεχιζόμενη εμπρηστική ρητορική των τούρκων πολιτικών και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

skai.gr
_