Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για πρώτη φορά το ΠΣ στα Ποσειδώνια


Για πρώτη φορά το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει με δικό του πληροφοριακό κέντρο (περίπτερο) στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2018, που θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, στις
εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής.  
Η ναυτοπυρόσβεση και η προστασία των λιμένων, αποτελούν μια από τις σημαντικές δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο στο πλαίσιο της αποστολής του, έχει την ευθύνη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καταστολής των πάσης φύσεως πυρκαγιών και της παροχής κάθε είδους δυνατής συνδρομής για την διάσωση ανθρώπων και υλικών αγαθών που απειλούνται και στους χώρους των λιμένων. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λιμένων, στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, με εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό. Σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οκτώ σύγχρονα Πυροσβεστικά Πλοιάρια, σε έξι Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λιμένων, στον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, το Ηράκλειο, την Ηγουμενίτσα και την Καβάλα.
Με την συμμετοχή του στην έκθεση, το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει την ευκαιρία να προβάλλει την προσφορά του και τις υπηρεσίες του στο ναυτιλιακό γίγνεσθαι.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, το Πυροσβεστικό Σώμα εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης και ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά Αρχιπύραρχος Ιωάννης Σταμούλης.  Το περίπτερο στελεχώνεται από Αξιωματικούς πλοηγούς του 5ουΠυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Πειραιά και της Υπηρεσίας Πλωτών Μέσων.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια