Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στα μαλλιά σου;


Όπως προσέχεις τα συστατικά των προϊόντων που παίρνεις για φαγητό, έτσι θα πρέπει να δίνεις προσοχή και στα συστατικά των προϊόντων που αγοράζεις για τα μαλλιά σου, για να παραμείνουν υγιή και λαμπερά.

Ποια είναι, λοιπόν, τα προϊόντα που δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στα μαλλιά σου;

Αυτά τα μικρά ονόματα που εμφανίζονται στις ετικέτες στα σαμπουάν ή στις μάσκες μαλλιών είναι πολύ σημαντικές και συνήθως τις αγνοείς. Σκέφτεσαι πως σου αρέσει η μυρωδιά σε αυτό που αγοράζεις και μπορεί και το χρώμα και το αγοράζεις. Υπάρχουν, όμως, προϊόντα που δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στα μαλλιά σου. Δες παρακάτω ποια είναι αυτά:

Parabens

Το πιο σύνηθες συστατικό που πολλά προϊόντα περιποίησης ακόμα το περιέχουν, με τη μορφή methlparaben και propyparaben, τα οποία φέρεται να βοηθούν τα μαλλιά σου να μακρύνουν και εμποδίζουν τα βακτήρια. Τι πρέπει να κοιτάς, λοιπόν, στα προϊόντα που αγοράζεις; Ποια περιέχουν propylparaben, benzylparaben, methyl-paraben ή butylparaben. Τα parabens έχουν οιστρογονική δράση στο σώμα. Έρευνες μάλιστα τα έχουν συνδέσει με τον καρκίνο του μαστού και πρέπει να τα αποφεύγουμε οπωσδήποτε.

Formaldehyde

Τα σαμπουάν περιέχουν συντηρητικά τα οποία απελευθερώνουν formaldehyde, όπως quaternium-15, diazolidinyl urea, DMDM hydantoin, bronopol ή imidazolidinyl urea τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα. Η Formaldehyde είναι γνωστό πως προκαλεί ζημιά στο DNA, αλλά και καρκίνο. Είναι επικίνδυνο ακόμα και να το αναπνέεις, ενώ προκαλεί πολλές αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμούς και άσθμα.

Sulphates

Tα suphates (θειικά άλατα) είναι ένα άλλο συστατικό που πρέπει να αποφεύγεις όταν επιλέγεις προϊόντα. Τα sulphates (θειικά άλατα) είναι αρκετά επιζήμια για τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύθραυστα και σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλείται έκζεμα. Το συγκεκριμένο χημικό μπορεί επίσης να είναι καρκινογόνο ή να προκαλέσει ερεθισμούς. Χρησιμοποιείται κυρίως από αυτούς που έχουν ξηρά μαλλιά, αλλά καλύτερα να το αποφεύγεις.

Fragrance

Είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά που θα βρεις σε ένα προϊόν. Σου υπόσχεται να κάνει τα μαλλιά σου να μυρίζουν υπέροχα, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά ακόμα και άσθμα. Τα διάφορα αρώματα μπορούν να περιέχουν μια σειρά χημικών ουσιών που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές (EDCs) και είναι μεταξύ των πέντε κορυφαίων αλλεργιογόνων στον κόσμο.

Αν δεν έχεις ευαίσθητο δέρμα, ίσως και να μπορούσες να το χρησιμοποιείς, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, καλύτερα να το αποφεύγεις.


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια