Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γενναία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις δίνει το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο σε πλήθος αιτημάτων απο φορείς της αγοράς και λογιστές.


Η νέα διορία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων απο φυσικά και νομικά πρόσωπα εκπνέει την Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018, όπως πρώτος αποκάλυψε, μέσω ανάρτησης του στα social media, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας
Κολλιας - ΟΕΕ - φορολογικές δηλώσεις

Η αρχική προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου, όμως μέχρι σήμερα πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις τους.
Ωστόσο, ως είθισται, η παράταση δεν αναμένεται θα επιδράσει στις ημερομηνίες καταβολής του φόρου εισοδήματος για όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό και οι τρεις δόσεις του φόρου θα πρέπει να καταβληθούν κανονικά ανά δίμηνο, ως τα τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντιστοίχως.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να "σπάσουν" τον φόρο σε 12 δόσειςν πριν η οφειλή γίνει ληξιπρόθεσμη.​
Σημειώνεται, ότι τον Αύγουστο θα αναρτηθούν και τα ειδοποιητήρια για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα προσδιοριστει με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες. Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο του 2018 και τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.

ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια