Αστυνομικοί: Μισός μισθός για ... την ασφάλειά τους

129 νεκρούς θρηνεί η ΕΛ.ΑΣ. από το 1984 ως σήμερα, με τους αστυνομικούς  να διεκδικούν την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος τους από την Πολιτεία
έμπρακτα. "Αναγκαζόμαστε να βγαίνουμε στο δρόμο με ληγμένα αλεξίσφαιρα" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης, εξηγώντας ότι ένα απλό αλεξίσφαιρο γιλέκο κοστίζει περίπου 400 ευρώ, ποσό που ισούται με το μισό μισθό ενός νεοπροσληφθέντος αστυνομικού. 
Αστυνομικοί: Μισός μισθός για ... την ασφάλειά τους"Πολλοί αστυνομικοί αγοράζουν και το δικό τους όπλο" - πρόσθεσε ο κ.Καρτσάκης, περιγράφοντας τις σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού. 
Αύριο στις 11.00 το πρωί η Ένωση αστυνομικών διοργανώνει επιμνημόσυνη δέηση έξω από τις ΔΙκαστικές Φυλακές Νεάπολης τιμώντας την μνήμη των αστυνομικών, Αρχ/κα ΚΟΚΟΛΑΚΗ Νικόλαου και Αρχ/κα ΣΑΚΚΑ Σαράντου, οι οποίοι είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά κρατουμένων κατά την απόδραση τους στις 08 Ιουνίου 1989. "Τιμάμε τη μνήμη τους για να νιώσουν οι οικογένειές τους ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι μια μεγάλη οικογένεια και πως η θυσία των δικών τους ανθρώπων δεν ξεχνιέται και τιμάται" - είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών του Λασιθίου.
Ο Γ.Καρτσάκης τονίζει ότι ο κίνδυνος για κάθε αστυνομικό παραμένει ως και σήμερα, με τα προβλήματα τόσο της υποστελέχωσης όσο και της έλλειψης εξοπλισμού να είναι εντονότερα από ποτέ. "Η στολή που φοράει ο Έλληνας αστυνομικός είναι αιματοβαμμένη κι αυτό διεκδικούμε να το αναγνωρίσει η Πολιτεία" - πρόσθεσε ο ίδιος.

_