Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τουλάχιστον 250 τοξικομανείς προμήθευε το κύκλωμα που εξάρφθρωσαν οι αστυνομικοί - Δούλευαν σε βάρδιες και είχαν και περιφρούρηση

Για μήνες τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σάρωναν την περιοχή γύρω από την Ομόνοια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, με στόχο να εξαρθρώσουν ακόμα ένα κύκλωμα εμπορίας
ναρκωτικών. Σε αυτό το διάστημα κατάφεραν να αναγνωρίσουν 25 μέλη του κυκλώματος, να τα ταυτοποιήσουν και να προχωρήσουν στην αποδόμηση τής ομάδας.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε. και της ΔΙ.ΑΣ,  συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα, 15 υπήκοοι Νιγηρίας και Μπαγκλαντές και ένας Έλληνας, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα ακόμα εννέα ατόμων.

Κατά την έρευνά τους οι αστυνομικοί είδαν ότι το κύκλωμα είχε χωριστεί σε δύο υποομάδες, που ουσιαστικά είχαν χωριστεί σε βάρδιες πρωί και απόγευμα. Κάθε μέλος είχε το δικό του ρόλο, ενώ είχαν συγκροτήσει ακόμα και ομάδα περιφρούρησης, που αναλάμβανε δράση σε περίπτωση συμπλοκής με τους τοξικομανείς.

Σε τουλάχιστον 250 τοξικομανείς προμήθευαν ναρκωτικά καθημερινά, στις Ζήνωνος και τη Μενάνδρου, όπου δύο παντοπωλεία λειτουργούσαν ως καβάτζες των ναρκωτικών, ενώ κατά την παρακολούθηση τα στελέχη της ΥΑΑ έχουν βιντεοσκοπήσει περισσότερες από 1200 αγοραπωλησίες ναρκωτικών. 

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.000 ευρώ, σαράντα κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης «φιξάκια».

Μανώλης Ασαριώτης
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια