Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έλληνας αστυνομικός «κατέκτησε» μία από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου στα Ιμαλάια (Video&Photos)

Η αναρρίχηση στα Ιμαλάια αποτελεί μεγάλο άθλο που απαιτεί την υπέρβαση των ανθρωπίνων δυνάμεων και αντοχών. Σε αυτήν την υπέρβαση έφθασε και ο αστυνομικός Φώτης Θεοχάρης, ο οποίος μαζί με τον Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, «κατέκτησαν» την κορυφή του τρίτου υψηλότερου και δυσκολότερου βουνού της γης, του Kangchenjunga, στα 8.586 μέτρα στα Ιμαλάια του Νεπάλ.
Μέχρι στιγμής ο Έλληνας αστυνομικός έχει σηκώσει την ελληνική σημαία σε Ιμαλάια, Άλπεις, Καύκασο και Άνδεις.
Ο Φώτης Θεοχάρης δεν παρέλειψε, φυσικά, να καταγράψει τη μοναδική αυτή εμπειρία του σε βίντεο.
Να σημειωθεί ότι στην κορυφή του συγκεκριμένου βουνού, τα τρία τελευταία χρόνια παρόλες τις προσπάθειες ξένων ορειβατών απ’ όλο τον κόσμο δεν έχει αναρριχηθεί κανείς μια που πρόκειται για το δεύτερο «λιγότερο σκαρφαλωμένο» βουνό στο κόσμο .
Φέτος οι δύο Έλληνες μετά από 51 ημέρες παραμονής στο απομακρυσμένο αυτό βουνό στα νεπαλοινδικά σύνορα τα κατάφεραν.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική ορειβατική επιτυχία όλων των εποχών σε κορυφές πάνω από τα 8.000 μέτρα κάτι που ήδη έχει παγκόσμιο αντίκτυπο για την ελληνική ορειβασία και είναι συνέχεια της περσινής επιτυχίας, αυτής της κατάκτησης του Έβερεστ στα 8.848 μέτρααπό τον Αντώνη Συκάρη και Mike Ευμορφίδη.
greek-police_02
greek-police_03
received_942090145965183
received_942090049298526

Στην κορυφή του 3ου υψηλότερου και δυσκολότερου βουνού της Γης, το Kangchenjunga 8586m στα Ιμαλάια του Νεπάλ, κατάφερε να ανέβει αστυνομικός Φώτης Θεοχάρης. 🇬🇷 🇳🇵
Μέχρι τώρα έχει σηκώσει την Ελληνική σημαία σε Ιμαλάια, Άλπεις Άνδεις και Καύκασο.
Φώτη συγχαρητήρια! 👏👏👏

lykavitos.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια