Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το όνομά της είναι Βέρα και παίζει κρίσιμο ρόλο στις προσλήψεις προσωπικού! [vid]



Όλοι μας, κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας, έχουμε περάσει από συνεντεύξεις, άλλες απογοητευτικές, άλλες περίεργες, άλλες εξαιρετικά θετικές.

Πόσοι από εμάς, όμως, έχουμε περάσει συνέντευξη από έναν... αλγόριθμο αντί κουστουμιού;

Το ρομπότ Vera είναι ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που εντόπισε η εφημερίδα «Washington Post» να περνά από συνεντεύξεις περισσότερους από 1.500 υποψηφίους τη μέρα και να παρέχει στις εταιρίες την κρίση της. Όλα αυτά φυσικά δωρεάν!

Η Vera τροφοδοτείται από έναν καινοτόμο αλγόριθμο και έχει την ικανότητα να συνομιλεί με έναν «ανθρώπινο» τρόπο με τους υποψηφίους για μια θέση εργασίας. Αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι καν σε δοκιμαστικό στάδιο, παρόλο που έκανε την εμφάνισή της στην αγορά το 2017 και μερικές εκατοντάδες ρωσικές εταιρίες την αποθεώνουν, καθώς γλιτώνουν χρόνο με... «περιττές» συνεντεύξεις για προσλήψεις προσωπικού!

Η Vera είναι σε θέση να εκτελεί 50.000 αναλύσεις τη μέρα, με τα ρωσικά IKEA να την προτιμούν κατά αποκλειστικότητα, καθώς ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τους.

Πώς λειτουργεί

Η Vera προγραμματίζεται με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε εργοδότη, διαλέγει τα καλύτερα βιογραφικά και είναι πάντα έτοιμη για συμπληρωματικές ερωτήσεις. Όσοι περνούν στην επόμενη φάση δέχονται συνέντευξη από εκείνη μέσω βιντεοκλήσης. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναρωτηθεί «με ποιον μιλάει» η Vera τον ενημερώνει πως είναι... ρομπότ!

Δείτε τη Vera στο παρακάτω βίντεο:



Πηγή: nooz.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια