Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O Τζανέτος Φιλιππάκος στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ


Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων  Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, παρακολούθησε στις 24 Μαΐου 2018 τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων της ΠΟΑΣΥ, όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα της αρμοδιότητάς του.

 

Εκ μέρους της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, ανταποκρινόμενοι στις προσκλήσεις της Ομοσπονδίας, παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος  Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου/Α.Ε.Α. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, καθώς και η Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., Ταξίαρχος  Παναγιώτα Χαρώνη.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γρηγόριος Γερακαράκος, μιλώντας στο Σώμα του Γενικού Συμβουλίου, καθώς και ενώπιον της Ηγεσίας, αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα που απασχολούν, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γεώργιος Παπατσίμπας, μίλησε για τα πεπραγμένα της ΠΟΑΣΥ από το τελευταίο Συνέδριο έως και σήμερα.

 

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου και συμμετέχοντας στις συζητήσεις, στάθηκε στον τρόπο διεκδίκησης, λέγοντας ότι πρέπει να κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτόν της Ηγεσίας. Επεσήμανε τα θετικά βήματα που έχουν υλοποιηθεί, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζονται τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τόνισε ότι ο ίδιος, και ως πρώην συνάδελφος, αγωνιά για την εικόνα και το επίπεδο της αστυνομίας πανελλαδικά και υπογράμμισε ότι όπου του επισημαίνουν προβλήματα, παρεμβαίνει προσωπικά, προσπαθώντας να συμβάλλει στην επίλυσή τους. Διευκρίνισε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν πολλά και κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια του αστυνομικού και για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς αντιπαλότητα, με ιεράρχηση θεμάτων και πάντα σε απευθείας συνεννόηση με την Ηγεσία.

 


Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

«Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να ανανεώσω τις ευχές μου για μια ποιοτικότερη και αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ της ΠΟΑΣΥ και της Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας του Σώματος.

 

Χωρίς την καλοπροαίρετη, άδολη και συνεχή συνεργασία, δεν μπορεί να προχωρήσει η ουσιαστική και αποδοτική εργασία που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία στους Έλληνες Πολίτες. Χωρίς την δίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν στο αστυνομικό προσωπικό, δεν μπορούμε να φέρουμε το επίπεδο του αστυνομικού έργου στο επιθυμητό επίπεδο – στο επίπεδο δηλαδή του αστυνομικού-κοινωνού των προβλημάτων του Πολίτη και του αστυνομικού-αρωγού στην βελτίωση της ποιότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

 

Χωρίς καμία διάθεση αυταρέσκειας, ως πρώην συνάδελφος σας, θα ήθελα να εξάρω το έργο όλων των Αστυνομικών, που με προσωπικές θυσίες, επαγγελματικές δυσκολίες και ένα απαιτητικό περιβάλλον, διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται, στο κομμάτι της αρμοδιότητας τους, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

 

Σε αυτό το κομμάτι το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αναμφισβήτητα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θέλουμε να μας υποδεικνύετε τυχόν προβλήματα και τυχόν προτάσεις σας που θα μας βοηθήσουν να στηρίξουμε τόσο τον Έλληνα Αστυνομικό, όσο και τον Πολίτη αυτής της χώρας – συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ανθρώπων που η μοίρα τους οδήγησε στο να ξεσπιτωθούν από τις Πατρίδες τους και να έρθουν σε άγνωστους τόπους, για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

 

Όπως σας είχα δηλώσει και προγενέστερα, προσωπικά θα ήθελα να σας τονίσω ότι επιθυμώ να ανοίξει ένας μόνιμος και σταθερός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας, χωρίς κομματικές και πολιτικές παρωπίδες για το καλό όλης της Ελληνικής Κοινωνίας. Τόσο ο Έλληνας Αστυνομικός όσο και ο Έλληνας Πολίτης, επιθυμούν μια Αστυνομία κοντά στον Πολίτη, με αίσθημα δημοκρατικής κουλτούρας και ποιοτικής εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

 

Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι οικονομικές συγκυρίες είναι δεδομένες, και πρέπει όλοι μας να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αναλογιζόμενοι τα όσα συμβαίνουν, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.     

 

Θα ήθελα να τονίσω ότι πολλά από αυτά που σας απασχολούν έχουν ήδη ληφθεί υπόψη από την Πολιτική Ηγεσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση.

 

Το δικό μας στοίχημα, είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στον Έλληνα Αστυνομικό τις συνθήκες εκείνες που θα τον οδηγήσουν στην απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων του – με γνώμονα την τήρηση του Συντάγματος αλλά και την ευημερία του Ελληνικού λαού.

 

Θέλω ακόμη μια φορά, να σας δηλώσω ότι θα είμαι υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων της Ομοσπονδίας σας και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του σημερινού συνεδρίου».


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια