Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γ. Μαυρωτάς: «Κάτοικοι και επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική αντιμέτωποι με την εγκληματικότητα»


Μετά από μια σειρά σοβαρών συμβάντων εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική (και) τον μήνα Μάιο, και σχετικές έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών των περιοχών αυτών, ο βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς, επανέφερε το θέμα της αντιμετώπισης της αυξημένης εγκληματικότητας, στη Βουλή με ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα.

 

Επισημαίνει τον κίνδυνο που διατρέχουν κάτοικοι και επιχειρήσεις καθώς και το αστυνομικό προσωπικό απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα στη Δυτική Αττική το οποίο δρα καθημερινά με θρασύτητα, ασκώντας πάσης φύσεως έκνομες ενέργειες όπως κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, λαθρεμπόριο, εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών κ.ά. Μάλιστα αναφέρεται σε πρόσφατες ένοπλες ληστείες σε γραφεία επιχειρήσεων στον Ασπρόπυργο καθώς και στον καταιγισμό πυρών που δέχθηκαν αστυνομικοί στα Άνω Λιόσια.

 

Τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη αστυνόμευση των εκτενών και ιδιαίτερα επιβαρυμένων αυτών περιοχών, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και κατά την απαρέγκλιτη εφαρμογή των ειδικών σχεδίων δίχως αστερίσκους ως προς την πραγματική διαθεσιμότητα του αστυνομικού προσωπικού. Μάλιστα υπενθυμίζει ότι η Δυτική Αττική εμφανίζει την υψηλότερη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και υπογραμμίζει τον κίνδυνο οι πληγείσες επιχειρήσεις αν αντέξουν τις οικονομικές ζημίες, να αναζητήσουν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες περιοχές με συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες.

 

Ο κ. Μαυρωτάς ρωτά τον κ. Τόσκα για την πορεία και την αποτελεσματικότητα του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική, καθώς επίσης για το καθεστώς επάρκειας σε προσωπικό των υπηρεσιών της αντίστοιχης Διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ. Στέκεται ιδιαίτερα στην ενίσχυση της παρουσίας των Ο.Π.Κ.Ε. ενώ ζητά ενημέρωση και για τον αριθμό των αστυνομικών οι οποίοι έχουν επιστρέψει στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας, όπως είχε υποσχεθεί ο Υπουργός, μετά την αποδέσμευσή τους από τη φύλαξη πολιτικών και άλλων επίσημων προσώπων. Τέλος αναφέρεται στα θέματα λειτουργικότητας και ανανέωσης του στόλου οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας πληροφόρηση για την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των σχετικών διαγωνισμών προμήθειας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια