"Πλούσιο" κύκλωμα με κλέφτες ρούχων και προϊόντων σούπερ μάρκετ ξεσκέπασαν οι αρχές - Χιλιάδες κατασχεθέντα - Πού τα πήγαιναν - Πώς λειτουργούσαν

Μία καλοστημένη κομπίνα ξεσκέπασαν οι αστυνομικοί. Γυναίκες από την Αλβανία εδώ και δύο χρόνια είχαν φτιάξει μία σπείρα και κατάφερναν να αρπάζουν ρούχα, παπούτσια από
καταστήματα, αλλά και διάφορα προϊόντα από σούπερ μάρκετ, τα οποία παρέδιδαν σε κλεπταποδόχους και τα έσπρωχναν στην αγορά.
Τα ενδύματα και τα υποδήματα τα έβγαζαν στην Αλβανία και τα πωλούσαν εκεί σε κατάστημα, ενώ τα προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ τα διέθεταν σε μίνι μάρκετ, στην περιοχή του Γαλατσίου.

Είχαν, μάλιστα, ευφεύρει ένα έξυπνο σύστημα για να μπορούν να κλέβουν από τα καταστήματα, την ώρα που ήταν ανοικτά, χωρίς να τους αντιλαμβάνονται.

Στα καταστήματα με είδη ένδυσης, εισέρχονταν αρχικά δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα επιτηρούσε τις πωλήτριες και το άλλο είτε αφαιρούσε με κατάλληλο μηχανισμό τα αντικλεπτικά συστήματα από τα ενδύματα είτε τα τοποθετούσε σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, με επένδυση αλουμινίου, που αποτρέπουν τον εντοπισμό των αφαιρεθέντων από τον συναγερμό κατά την έξοδο. 

Στη συνέχεια εισέρχονταν εναλλάξ άλλα μέλη της σπείρας, τα οποία έβγαζαν σταδιακά τα κλοπιμαία από το μαγαζί. Για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους, αλλοίωναν κάθε φορά τα χαρακτηριστικά τους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά γυαλιά ηλίου, φουλάρια, κασκόλ και κόμμωση. 

Οι μηχανισμοί αφαίρεσης των αντικλεπτικών συστημάτων που κατείχαν ήταν επαγγελματικού τύπου, που δεν πωλούνται ελεύθερα στο εμπόριο και τα οποία ομοίως αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Στις περιπτώσεις των κλοπών από σούπερ μάρκετ, επέλεγαν καταστήματα με μεγάλη κίνηση και εισέρχονταν διαδοχικά και με συνεχή χρήση κινητών τηλεφώνων, για να υπάρχει συνεχής κάλυψη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 68 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Από έρευνες σε οικίες και κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άνω των -4.000- τεμαχίων ειδών ένδυσης και υπόδησης, -1.000- τεμάχια ειδών οικιακής χρήσεως και προϊόντων σούπερ μάρκετ, -6- μηχανισμοί αφαίρεσης αντικλεπτικών συστημάτων, ειδικά διαμορφωμένες τσάντες που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές, πλήθος χειρόγραφες σημειώσεις με εμπορεύματα και χρηματικά ποσά, λίστα με αποστολές χρημάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς καθώς και πλήθος καρτών Τραπεζών.

Επισημαίνεται ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από την παράνομη αυτή δραστηριότητά τους, τα επένδυαν σε αγορά οικιών και οχημάτων στην Ελλάδα.


Κατά την έφοδό τους σε σπίτι στη Νέα Χαλκηδόνα, το οποίο ανήκει σε μία από τις τέσσερις γυναίκες, που συνέλαβαν, οι αστυνομικοί είδαν πόρτες και κάμερες ασφαλείας, ενώ στο εσωτερικό εντόπισαν το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τουλάχιστον επτά άτομα ακόμα.

Μανώλης Ασαριώτης
_