Στον Αρχηγό έστειλε η ΠΟΑΣΥ τις καταγγελίες της 'Ενωσης Αθηνών για τη Λέσβο

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης της Ένωσης Αθηνών με θέμα " ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ,


ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!! (όπου αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν μέτρα τάξης στη Μυτιλήνη έγιναν στόχοι επιθέσεων για αρκετές ώρες από τους διαδηλωτές), η ΠΟΑΣΥ προώθησε το έγγραφο της ΕΑΣΥΑ στον κ. Αρχηγό
Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
Θέμα: «Οι αστυνομικές δυνάμεις στοχοποιούνται από λάθη και παραλείψεις των Διοικούντων».
Κύριε Αρχηγέ,
Η παρατεταμένη στοχοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων και ιδίως αυτών της Δ.Α.Ε.Α., δημιουργεί μία άνευ προηγουμένου κάκιστη εικόνα ως προς την επιχειρησιακή και αποτελεσματική επάρκεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή η παγίωση, δημιουργεί έκδηλο προβληματισμό και εκνευρισμό στο σύνολο των ενστόλων, καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φέρει τα χαρακτηριστικά αφενός της κυβερνητικής βούλησης για κοινωνική εκτόνωση προς τους αστυνομικούς, συνεπεία της πολιτικής αδιαλλαξίας και των αδιεξόδων που αυτή παράγει, αφετέρου, τον ενστερνισμό αυτών των αντιλήψεων από τις Διοικήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με πρόσχημα τα νέα ήθη της ιδεολογικοπολιτικής νομενκλατούρας, πίσω από τα οποία σύρεται η ΕΛ.ΑΣ. αδύναμη να αντιτάξει με σθένος, την αποστολή της που πηγάζει εκ του Συντάγματος.
Είναι πασιφανές πλέον, ότι στοχοποιούνται οι αστυνομικές δυνάμεις από λάθη και παραλείψεις τόσο της Πολιτικής όσο και της Φυσικής Ηγεσίας, ενεργοποιώντας εντέχνως τον κοινωνικό αυτοματισμό, με απώτερο σκοπό την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα υπαρκτά προβλήματα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και ιδίως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λόγω του μείζονος προβλήματος της μετανάστευσης.
Επισυνάπτεται η σχετική με το θέμα καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών υπ' αριθμ. 059 από 04/05/2018.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Η καταγγελία της Ενωσης Αθηνών:

Σπασμένα λεωφορεία, χαμένη αξιοπρέπεια!!! 
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν μέτρα τάξης έγιναν στόχοι επιθέσεων για αρκετές ώρες από τους διαδηλωτές, μεγάλο μέρος των συναδέλφων αυτών είναι μέλη της Ένωσής μας.
    Για ορισμένους οι οποίοι δεν έχουν επαφή μάλλον με την  πραγματική αστυνομία αυτό μπορεί να είναι κάτι ανεκτό εμείς όμως οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τα εξής :
  • Οι συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν εντολές να μείνουν για αρκετή ώρα αδρανείς στις επιθέσεις που εκδηλώνονταν εις βάρος τους με κίνδυνο τραυματισμού τους.
  • Τα υπηρεσιακά λεωφορεία υπέστησαν σοβαρές φθορές εξαιτίας της τακτικής αυτής.  Απλά αναφέρουμε ότι για την συντήρησή τους πολλές φορές έχουν πληρώσει οι αστυνομικοί από την τσέπη τους αφού τα οχήματα είναι το υπηρεσιακό τους σπίτι.
Πράγματα προφανώς αδιάφορα για τους ιθύνοντες!!!
    Προτείνουμε λοιπόν σε ανάλογες περιπτώσεις :
  1. Σε περιπτώσεις φθοράς υπηρεσιακών οχημάτων οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα θα είναι ευθύνη του επικεφαλής των μέτρων η επισκευή του να τον επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου, όπως βαρύνει τους συναδέλφους η απώλεια ή η φθορά κάποιου υπηρεσιακού είδους, ώστε να μάθουν να μην παίζουν με την αξιοπρέπεια μας.
  2. Να μην μετακινούνται δυνάμεις τόσο μακριά από τα σπίτια τους αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο και ας αγοράσουν λεωφορεία να τα βάζουν μπροστά ώστε να τα σπάνε ανενόχλητοι, για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό.
  3. Σε περιπτώσεις τραυματισμών που υπερβαίνουν το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον να προβλεφθεί ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο που να μην επιτρέπει στον εκάστοτε επικεφαλή να μας θεωρεί αναλώσιμους.
    Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού.  
                                                    Για το Δ.Σ.
                                         - Ο -                                                 - Ο -
                                  Πρόεδρος                                     Γεν. Γραμματέας                                                      
                               ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                       ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

_