Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διοικητής ΠΥ Αιτωλοακαρνανίας: Να δώσουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη

«Λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής μας  και  λόγω του ότι επικρατούν υψηλότερες θερμοκρασίες από τις προβλεπόμενες την τρέχουσα περίοδο και θα είναι δυσκολότερη φέτος η
αντιπυρική περίοδος είναι  σημαντικό  να δώσουμε  πολύ μεγάλη σημασία στην πρόληψη»  τόνισε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας μιλώντας στον «AERAS FM», και  στην εκπομπή «Όλα στο αέρα» με τηνΝανά Θεοδωροπούλου.
Ο κ. Μπόκας  τόνισε ότι  «από 1η Μαΐου απαγορεύονται οι καύσεις καλαμιών, χόρτων κ.λ.π.  Ο κόσμος πρέπει να προσέχει, να καθαρίσει τα οικόπεδά του και αν δει κάτι ύποπτο πρέπει να ενημερώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία». Επιπροσθέτως ανέφερε ότι υπάρχει ετοιμότητα στην περιοχή  από τις Π.Υ και ήδη υποβλήθηκαν αρμοδίως αναφορές σχετικά με την κατάσταση του δασικού οδικού δικτύου, καθώς και των υδατοδεξαμενών και των πυροφυλακίων στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας για το μηχανισμό αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.
Από την καταγραφή της κατάστασης στην Αιτωλοακαρνανία  ο κ.Μπόκας εστίασε κυρίως στο πρόβλημα του οδικού δικτύου στο οποίο χρειάζονται ,όπως είπε, επιπλέον παρεμβάσεις με φροντίδα των δήμων και της Περιφέρειας. Εμφανίστηκε αισιόδοξος  για τον πυροσβεστικό  στόλο, σε οχήματα, και δεν εντόπισε σημαντικές ελλείψεις σε πυροσβέστες, παρά  την μετάθεση- στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των αεροδρομίων (Ακτίου κ.α), που παραχωρήθηκαν στην Fraport, και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων των Εθνικών οδών (Ιόνια οδό).Τέλος παρότι ήδη έχουμε μπει στην αντιπυρική περίοδο αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, όπως επιβεβαίωσε και ο κ.Μπόκας αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των διαθέσιμων εναέριων πυροσβεστικών μέσων και πώς θα κατανεμηθούν κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.




agriniosite.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια