Αστυνομικοί με ποδήλατα ανέλαβαν δράση στην πόλη της Ρόδου

Με τέσσερα συνολικά ποδήλατα (τα δύο από τα οποία μάλιστα θα είναι ηλεκτροκίνητα) ξεκίνησαν από χθες συντονισμένα και καθημερινά πλέον, οι περιπολίες των αστυνομικών
της περιοχής μας, εντός της πόλεως Ρόδου.

Η ομάδα των επίλεκτων αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, θα πραγματοποιεί περιπολίες και εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, τόσο τις πρωϊνές όσο και τις απογευματινές και βραδινές ώρες, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της προστασίας των πολιτών καθώς και των επισκεπτών μας.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του σχεδιασμού που έκανε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για αρκετές πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Το πρόγραμμα  εντάσσεται στο μέτρο της “εμφανούς αστυνόμευσης'' και εφαρμόζεται ήδη στη Ρόδο από τον Απρίλιο του  2016.

Η εφαρμογή του θεσμού αποτελεί σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων και στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί - ποδηλάτες  διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη, όπως ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο.

Οι βασικές αρμοδιότητες του μέτρου είναι:
• Η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

• Η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και

• Η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

«Είναι μια άλλη όψη της Αστυνομίας σήμερα» είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υπογράμμισε ότι η πορεία της συγκεκριμένης δράσης και η αγάπη με την οποία την αποδέχτηκε η κοινωνία, παρά το γεγονός ότι αρχικά αμφισβητήθηκε από κάποιους, αποδεικνύουν πως «ήταν μια εξαιρετική επιλογή, μια εξαιρετική απόφαση» και επιβεβαιώνει την επιτυχία της βασικής φιλοσοφίας και της συλλογικής αντίληψης της σύγχρονης αστυνομίας.

πηγή: rodiaki.gr

_