Πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Λεμεσό

Οι τρεις δράστες, που καταζητούνται για σωρεία εγκλημάτων, άνοιξαν πυρ και έπειτα τράπηκαν σε φυγή
Σε
χειρουργική επέμβαση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, υποβλήθηκε αστυνομικός που τραυματίστηκε στο στήθος από σφαίρα, την οποία δέχθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο χωριό Ύψωνας στη Λεμεσό. Δεύτερος αστυνομικός έχει τραυματιστεί, επίσης από σφαίρα, στο πλευρό.

Οι δύο αστυνομικοί, γύρω στις 10:30 χθες το βράδυ εκτελούσαν περιπολία και σταμάτησαν έξω από φαρμακείο στην οδό Πεντέλης στον Ύψωνα. Ο ένας εξ αυτών, βγήκε από το περιπολικό για να αγοράσει φάρμακα για το παιδί του. Διαπίστωσε ότι σε ανοικτό χώρο, απέναντι από το φαρμακείο, βρισκόταν σταθμευμένο ύποπτο αυτοκίνητο ενοικιάσεως, Daihatsu Terios μαύρου χρώματος και με πινακίδες ενοικιάσεως.

Κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο, για να το ελέγξει και τότε άρχισε να δέχεται πυρά από τους τρεις επιβαίνοντες. Ανταπέδωσε τα πυρά, ενώ πυροβολισμούς κατά των υπόπτων έριξε και ο άλλος αστυφύλακας. Ο πρώτος αστυνομικός τραυματίστηκε στο στήθος και έπεσε στο έδαφος.

Ο δεύτερος αν και τραυματισμένος, κάλεσε ενισχύσεις και άρχισε την καταδίωξη του αυτοκινήτου των δραστών, το οποίο εγκαταλείφθηκε στο Θεμιστόκλειο Στάδιο στον Ύψωνα. Οι τρεις δράστες διέφυγαν πεζοί. Εικάζεται ότι ο ένας εξ αυτών έχει τραυματιστεί αφού βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητο τους.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη τους. Εκτιμάται ότι οι δύο εξ αυτών είναι οι ομογενείς από τη Γεωργία, Χάρης Σαρίδης 34 ετών και Χαράλαμπος Καλογερίδης 33 ετών, οι οποίοι καταζητούνται για την απόπειρα ένοπλης ληστείας στη Συνεργατική Τράπεζα Αγίου Αθανασίου, και σωρεία άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού βρέθηκαν πολλοί αστυνομικοί για να συμπαρασταθούν στους δύο συναδέλφους τους που τραυματίστηκαν.



_