Ηλεία: Έκαψαν το περίπτερο μετά από άγριο ξύλο – «Πόλεμος» στη Νέα Μανωλάδα με εικόνες καταστροφής

Άγριες καταστάσεις έζησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (02-05-2018) οι κάτοικοι στη Νέα Μανωλάδα στην Ηλεία. Οι εντάσεις και τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών από Μπαγκλαντές και
Πακιστάν, είχαν ως αποτέλεσμα να καούν αυτοσχέδια καροτσάκια με τα οποία πουλούν τρόφιμα της χώρας τους και ένα περίπτερο που αποτέλεσε την «παράπλευρη» απώλεια της κατάστασης αυτής.
Όμως ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου είναι απαρηγόρητος καθώς υπέστη σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα να χάσει μεροκάματα και να χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκαταστήσει τα όσα κατέστρεψε η φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις δύο τα ξημερώματα ήχησε ο συναγερμός του περιπτέρου λόγω της πυρκαγιάς που είχε επεκταθεί σε αυτό, ενώ και οι υπάλληλοι της καθαριότητας που πέρασαν από εκεί με απορριμματοφόρο αντιλήφθηκαν τι συνέβη και κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ο ιδιοκτήτης αρτοποιείου στη Ν. Μανωλάδα, Στάθης Γαϊτατζίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως το πρόβλημα με τα καροτσάκια είχε επισημανθεί από τον ίδιο και στην συγκέντρωση που έγινε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, παρουσία του Δημάρχου, αλλά και στην Αστυνομία.
“Αυτοσχέδια καροτσάκια με τα οποία πουλούν προϊόντα, κυρίως φαγώσιμα. Έχει γεμίσει το χωριό από αυτά. Υπάρχει αντιπαλότητα ανέμεσα στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές και τους μετανάστες από το Πακιστάν. Από ότι έμαθα, κάποιοι μετανάστες από το Πακιστάν πήγαν και πήραν βενζίνη από το πρατήριο και έκαψαν όλα τα καροτσάκια χθες τη νύχτα! Εδώ στο περίπτερο βρισκόταν κολλητά ένα καροτσάκι, του έβαλαν φωτιά, έπιασαν οι τέντες και κάηκε το περίπτερο. Εγώ έφτασα εδώ περίπου στις 2 τα ξημερώματα. Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ήρθαν αμέσως. Η Πυρσοσβεστική μάλιστα, ήρθε δύο φορές, γιατί αρχικά έβαλαν φωτιά σε καροτσάκια που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της Κοινότητας και μετά ξαναήρθε για το περίπτερο, ενώ υπήρχε και φωτιά δίπλα από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου! Η κατάσταση έχει ξεφύγει στο χωριό” δήλωσε με αγανάκτηση ο κ. Γαϊτατζίδης.

Οι εικόνες με το περίπτερο που κάηκε


Πηγή: ilialive.gr
_