Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για πέντε χρόνια θησαύριζαν ο "Αιγύπτιος", ο "Έλληνας", η φαρμακοποιός και οι συνεργοί τους - 25 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη τους

Εις βάρος των καρκινοπαθών και του ελληνικού δημοσίου θησαύριζαν τα τελευταία πέντε χρόνια τα μέλη του κυκλώματος, που "έκλεβαν" αντικαρκινικά φάρμακα και τα πωλούσαν σε
Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν στην πεντάμηνη έρευνά τους ότι τα μέλη της συμμορίας κέρδισαν τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το δημόσιο έχασε σχεδόν 17 εκατομμύρια.

Κεντρικός "εγκέφαλος" της σπείρας θεωρείται ένας 70χρονος, τον οποίο οι αστυνομικοί αποκαλούν "Αιγύπτιο", επειδή έφτιαξε μία φαρμακευτική εταιρεία στη συγκεκριμένη χώρα, προκειμένου να εκδίδει εικονικά τιμολόγια και να μπορεί το κύκλωμα να εξάγει στις τρεις ευρωπαϊκές χώρες ορισμένα από τα φάρμακα.

Όταν στα σκευάσματα υπήρχε επιγραφή, που έδειχνε ότι πρόκειται για κρατικό προϊόν, τότε ο 70χρονος τα μετέφερε ο ίδιος μέσα στη βαλίτσα του.

Για την αποθήκευση των σκευασμάτων, μάλιστα, συχνά χρησιμοποιούσαν ένα ιχθυοπωλείο στην Καλλιθέα και ένα ανθοπωλείο στο Παγκράτι, κυρίως σε περίπτωση που ήταν μεγάλες ποσότητες.

Συνεργός του 70χρονου είχε το προσωνύμιο "Έλληνας". Πρόκειται για έναν 64χρονο, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για κάθειρξη έντεκα ετών για απάτες.

Βασικό ρόλο έπαιζε και μία 57χρονη, το φαρμακείο της οποίας ήταν ο συνδετικός κρίκος και από εκεί έφευγαν για το εξωτερικό τα φάρμακα.

Μέλη ακόμα και γιατροί, ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι συνταγογραφούσαν σε "μαϊμού" καρκινοπαθείς, με τη σύμφωνη γνώμη των ασφαλισμένων, οι οποίοι έπαιρναν ποσοστό.

Ανάμεσα στους 21 συλληφθέντες και δύο νοσηλεύτριες δημοσίου νοσοκομείου, οι οποίους είχαν βρει κόλπο για να... αρπάζουν τα σκευάσματα και να τα παραδίδουν στο φαρμακείο.

Στελέχη του ΕΟΦ, που ήταν παρόντα στη σημερινή παρουσίαση των λεπτομερειών της υπόθεσης, παραδέχθηκαν ότι η δράση του κυκλώματος ήταν και ένας από τους λόγους για να δημιουργηθεί έλλειψη σε κάποια φάρμακα στη χώρα μας.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση:

Οι αστυνομικοί της ΔΟΑ εντόπισαν σκευάσματα αξίας τριακοσίων χιλιάδων ευρώ στις έρευνές τους, αλλά και 63.000 ευρώ.

Μανώλης Ασαριώτης
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια