Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συγχαρητήρια της Ένωσης Νοτιοανατολικής στους αστυνομικούς που συνέλαβαν τους διαρρήκτες στη Γλυφάδα

''Παρότι τα τμήματα τάξης και ασφάλειας της νοτιοανατολικής Αττικής έχουν αποδυναμωθεί λόγω των παγίων διαθέσεων στην Διεύθυνση Αθηνών, των αποσπάσεων και των φυλάξεων σε στόχους, οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζονται και  τονώνουν το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη, μπράβο στους συναδέλφους οι οποίοι με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους,'' αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η ανακοίνωση:

Η Ένωσή μας, συγχαίρει  τους συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι επέδειξαν επαγγελματισμό καταφέρνοντας να συλλάβουν τρείς ημεδαπούς  την ώρα που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γλυφάδα καθώς επίσης και τους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας που χειρίστηκαν την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, οι τρεις δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, οι δύο σε αποθήκη παρακείμενου σπιτιού και ο τρίτος σε πυλωτή πολυκατοικίας. Στην κατοχή του τελευταίου βρέθηκε ένα κατσαβίδι, με το οποίο είχε γίνει η διάρρηξη της οικίας.

Οι δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την σύλληψη τους ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν, χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια καθώς και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί σε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις οικιών και διαμερισμάτων στην περιοχή της Γλυφάδας από τις αρχές του 2018.

Τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, παντζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.

Επιπλέον, σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια της Υπηρεσίας, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.

Παρότι τα τμήματα τάξης και ασφάλειας της νοτιοανατολικής Αττικής έχουν αποδυναμωθεί λόγω των παγίων διαθέσεων στην Διεύθυνση Αθηνών, των αποσπάσεων και των φυλάξεων σε στόχους, οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζονται και  τονώνουν το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη, μπράβο στους συναδέλφους οι οποίοι με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους.

 

Για το Δ.Σ.

 

-Ο-                                                                                                   -Ο-

Πρόεδρος                                                                                   Γεν. Γραμματέας

 

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                  ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια