Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων

 Μισθοί, υπερωρίες, χρωστούμενα επιδόματα οφείλονται σε αρχαιολόγους και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εξέδωσε ανακοίνωση:

Αρχαιολόγοι και λοιπό προσωπικό στους οποίους οφείλονται μισθοί από τον Δεκέμβριο του 2017, και, σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη περισσότεροι. Απλήρωτες υπερωρίες, χρωστούμενα επιδόματα, οφειλές ποσών που αναλογούν σε αναρρωτικές άδειες και σε αποζημιώσεις αδειών.

Και το κερασάκι στην τούρτα: ενδεικτικά ποσά χαρακτηριζόμενα ως δώρο Πάσχα (της τάξεως του ενός δεκάτου του πλήρους ποσού) με  την επίσημη δήλωση της εταιρείας, έπειτα από πιέσεις των εργαζομένων και παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, να περιγράφει την πράξη αυτή ως «λογιστικό λάθος», λάθος που ακόμη διορθώνεται.



Σε ό,τι αφορά ειδικά στους αρχαιολόγους που εργάζονται στην Αττική με ανάδοχο την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, οι οικονομικές εκκρεμότητες και τα λογιστικά «λάθη» της εταιρείας είναι σύνηθες φαινόμενο και αναπτύσσονται με τακτικό τρόπο από τον Πειραιά μέχρι τον Διόνυσο Αττικής, σε βάρος συναδέλφων που υπάγονται και στις 4 αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού (Πόλης Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων), με τρεις διαφορετικούς κυρίους των έργων (ΔΕΔΔΗΕ, Δήμος Διονύσου, Δήμος Πειραιά).



Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων έχει ήδη παρέμβει και συνεχίζει τη διεκδίκηση της άμεσης καταβολής των οφειλών και της σταθερής καταβολής των δεδουλευμένων από την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ ενεργοποιώντας και τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τους Κυρίους των έργων και την αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς τους για την επίλυση του ζητήματος.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προέβη σε καταγγελία στην ΣΕΠΕ Καλλιθέας ενάντια στην κατ’ επανάληψη καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας και σε στήριξη των μελών του, η ενότητα των οποίων αποτελεί τον σημαντικότερο μοχλό πίεσης προς τις πρακτικές της εργοδοσίας.



Έχει σημασία ότι πίσω από την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ βρίσκονται άλλοτε υποψήφιοι καναλάρχες, οι οποίοι χαίρουν προνομιακής μεταχείρισης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση διατελεί αφερέγγυα και παρά το γεγονός ότι αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, και τα αρχαιολογικά σκάμματα ανοιχτά -θέτοντας σε κίνδυνο τις αρχαιότητες, ωστόσο κερδίζει, ακριβώς με πολιτικές πλάτες, την χρονική παράταση των εργασιών της, ενώ παίρνει και νέα έργα με κοινοπραξίες που συγκροτεί, οι οποίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο!



Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ και τις πρακτικές της, και απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αρχαιολόγων, καθώς και όλων των εργαζομένων, χωρίς άλλες υποσχέσεις και καθυστερήσεις.

Καλεί τους Κυρίους των έργων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των όρων της αναδόχου εταιρείας για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία των έργων.

Καλεί τις Εφορείες Αρχαιοτήτων να στηρίξουν τους εργαζόμενους στις νόμιμες διεκδικήσεις τους και να μη διστάσουν στην εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου στο βαθμό που συνεχίζεται η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Πολιτισμό και τίθενται σε κίνδυνο οι αρχαιότητες και η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους συσπειρωμένοι στον Σύλλογο.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια