Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτό είναι το ελικόπτερο με το οποίο οι Τούρκοι έκαναν “πρόβα επιχείρησης” στη Ρω

 Έσπευσαν κάποιοι να υποστηρίξουν ότι το τουρκικό ελικόπτερο που πετούσε προς τη Ρω, τη νύχτα Δευτέρας, ήταν της ακτοφυλακής και συνεπώς δεν πρέπει να ανησυχούμε,
καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε έστω για “πρόβα πολεμικής επιχείρησης”.

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν, είναι γιατί ένα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πετούσε με σβηστά τα φώτα μέσα στη νύχτα;

Το δεύτερο ερώτημα είναι, γιατί έπρεπε το τουρκικό ελικόπτερο να πετά στα 300 πόδια; Η απάντηση είναι μάλλον εύκολη: για να μην εντοπιστεί από τα  ραντάρ της ΠΑ.

Η πτήση του ελικοπτέρου έχει καταγραφεί από τα παρατηρητήρια της περιοχής και ειδικά από το Καστελόριζο.

Το ελικόπτερο έκανε αν όχι κανονική επιχείρηση, σίγουρα έκανε “πρόβα επιχείρησης”.
Για να δούμε λοιπόν τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής, που έχει στη δύναμη της εφτά του ιδίου τύπου.

Πρόκειται για το ΑΒ–412EP με πλήρωμα 2 χειριστές, δεν φέρει όπλα και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 14 άτομα. Προορίζεται για αποστολές επιτήρησης, έρευνας και διάσωσης, αλλά και μεταφοράς προσωπικού!!!

Η ταχύτητα του είναι 260 χλμ/ώρα, με ακτίνα δράσης 745 km. Διαθέτει ψηφιακό έγχρωμο ραντάρ Έρευνας/Επιτήρησης/Καιρού  RDR 1500B, καθώς και camera θερμικής απεικόνισης FLIR.

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από τη φρουρά της Ρω “ακουστικά”,  με τα φώτα του σβηστά και πετώντας περίπου στα 300 πόδια. Οι φρουροί της Ρω αντέδρασαν όπως έπρεπε να αντιδράσουν και ήταν σε πλήρη συνεργασία και επικοινωνία με τη διοίκηση της Μέγιστης, οι οποίοι παρακολουθούσαν και κατέγραφαν την όλη διαδικασία. Τα τροχιοδεικτικά πυρά που έριξαν ήταν αποτρεπτικά.

Οι Τούρκοι μέτρησαν τις αντιδράσεις μας στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι βέβαιο ότι τέτοια περιστατικά θα υπάρξουν πολλά ακόμη. Το ερώτημα είναι τι προσπαθούν να επιτύχουν οι Τούρκοι, με αυτές τις προκλητικές ενέργειες.

πηγή: militaire

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια