Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κωνσταντίνος Τσουβάλας: Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινωνία, τον κόσμο

Διαβάστε το μήνυμα τού Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα: Γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, Η εορτή της Ανάστασης του Χριστού δεν είναι μια απλή
εορτή. Δεν είναι η τυπική εορτή που συντηρείται και μεταφέρεται μέσω μίας μακραίωνης εθιμικής παράδοσης.
Οι Άγιες Ημέρες των Παθών, της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Κυρίου είναι ταυτισμένες με το βαθύτερο ψυχισμό, την κοσμοθεωρία, την εδραιωμένη αντίληψη του Έλληνα για τη ζωή, την κοινωνία, τον κόσμο ολόκληρο.
Τα πανανθρώπινα μηνύματα που διαχέονται, αιώνες τώρα, όχι μόνον στον Ελληνισμό αλλά και στην ανθρωπότητα, μέσω του Θείου Δράματος και της Ανάστασης του Χριστού, είναι μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας, σωτηρίας.
Είναι μηνύματα ζωής. Γιατί, η ανταλλαγή αυτή, της λύπης με τη χαρά, της οδύνης με την ψυχική ανακούφιση, της απογοήτευσης με την ελπίδα, της θυσίας με τη σωτηρία, του θανάτου με τη ζωή, εκφράζουν και νοηματοδοτούν την πραγματική υπερβατική αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης.
Αυτά τα μηνύματα ήταν που κράτησαν ζωντανό τον Ελληνισμό σε κρίσιμες περιόδους της ιστορίας του, καθώς διατήρησαν άσβηστη τη φλόγα της εγκαρτέρησης, της πίστης, της πεποίθησης ,της ελπίδας πως μετά το σκοτάδι επανέρχεται το φως, πως τη φθορά διαδέχεται η αναγέννηση, τη σκλαβιά η ελευθερία.
Σ’ αυτά τα μηνύματα οφείλουμε να ανατρέξουμε, να εμβαθύνουμε στην ουσία τους και να αντλήσουμε αισιοδοξία και δύναμη από τα νοήματά τους, ώστε να αντιμετωπίσουμε με πίστη και αποφασιστικότητα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής, να ξεπεράσουμε λάθη και παθογένειες του παρελθόντος και να συνδιαμορφώσουμε, με ενότητα και αλληλεγγύη, μια νέα προοπτική για το μέλλον μας, ως χώρα και ως κοινωνία, με όρους δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και σεβασμού προς συνάνθρωπο.
Κάνοντας πράξη την αδήριτη ανάγκη για ανάσταση πνευματική, ηθική, κοινωνική, εθνική.
Η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας επανειλημμένως και εμπράκτως αποδείξει την προσήλωσή της στο πνεύμα και τη βαθύτερη αλήθεια της Ανάστασης, είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει στον ίδιο προσανατολισμό, με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης του προσωπικού της και με γνώμονα, πάντοτε, τις Αρχές του Κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αρωγής και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.
Κι εμείς, ως μέλη του μεγάλου αστυνομικού Οργανισμού, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινωνία, τον κόσμο, δίνοντας πρακτική υπόσταση στα μηνύματα των Αγίων αυτών Ημερών.
Εύχομαι Καλή Ανάσταση, Χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη και δύναμη σ’ εσάς, στις οικογένειές σας, καθώς και στις οικογένειές των συναδέλφων μας που «έφυγαν» πρόωρα από κοντά μας.
Αθήνα, 6 Απριλίου 2018
-Ο-
ΑΡΧΗΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια