Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέος "λιμενικός εμφύλιος" - Αναταραχή στην 'Ενωση Κυκλάδων

Νέος εμφύλιος, εντός ένωσης προσωπικού Λιμενικού, αυτή τη φορά στις Κυκλάδες. μετά την 



επιστολή του συνδυασμού Προοδευτική Κίνηση Κυκλάδων , με την οποία ζητούσε την άμεση παραίτηση του Αντιπροέδρου και του γραμματέα της Ενωσης, τα μέλη του Δ.Σ απαντούν επίσης σε υψηλούς τόνους.

Αγαπητοί συνάδελφοι του συνδυασμού «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», 
Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε την επανεμφάνιση του συνδυασμού σας στα τεκταινόμενα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων. Οι συνάδελφοι-μέλη της Ένωσής μας, αν μη τι άλλο, έχουν ανάγκη και απαίτηση για ενεργό παρουσία και δράση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να τυγχάνουν επαρκούς και άξιας εκπροσώπησης, καθόσον τα ποικίλα προβλήματα της Ένωσής μας δεν μπορούν να περιμένουν. 


Η επανεμφάνισή σας, έστω και για θέματα τυπικού ενδιαφέροντος, είναι σημαντική διότι γεννάται η προσδοκία το εκδηλούμενο ενδιαφέρον σας να αποκτήσει ουσιώδες υπόβαθρο, ώστε προτάσεις σας προς την κατεύθυνση αυτή να συμβάλλουν στη σύνθεση απόψεων επ ωφελεία των μελών μας. 


Η συνδικαλιστική δράση γίνεται αποτελεσματικότερη και οι δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από πολυσυλλεκτικότητα και σύνθεση απόψεων, ενισχύονται, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων που επιβαρύνουν την εργασιακή υπόσταση των συναδέλφων-μελών των Κυκλάδων. 


Η θέση σας περί απόσπασης του Γεν.Γραμματέα ΔΕΤΣΗ Ι. και Αντιπροέδρου ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κων/νου, της Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων, σε Υπηρεσίες του κέντρου είναι μεν αληθής, πλην όμως σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη δράση και ενδιαφέρον τους για τα δρώμενα της Ένωσής μας. Τα υπόψη μέλη είναι τα πλέον συνεπή στις υποχρεώσεις τους, παρόντα πάντοτε και ανελλιπώς στα Δ.Σ, εν αντιθέσει με μέλη του συνδυασμού σας που σπανίως μας κάνουν την τιμή να παρευρίσκονται, τυγχάνουν επίσης πρωτεργάτες στην αποτελεσματική αντιμετώπιση χρονίων προβλημάτων, που βρήκαν επιτέλους τη λύση τους, με την παρούσα διοίκηση, παρότι μέχρι πρότινος φάνταζαν δαιδαλώδη και δισεπίλυτα. 


Ενδεικτικά σημειώνουμε την εξεύρεση λύσης για τα συμβεβλημένα φαρμακεία, προχωρημένες επαφές για παροχή δωρεάν σίτισης και διαμονής συναδέλφων που υπηρετούν σε νησιά υψηλού κόστους διαβίωσης, υπό μορφή οικονομικής ενίσχυσης από αρμόδιους Ο.Τ.Α (ν. 4483/17), τράπεζα αίματος, ενεργή συμμετοχή της Ένωσής μας στη συζήτηση για το νέο Π.Δ μεταθέσεων με κατάθεση σχετικών προτάσεων, δυστυχώς μόνον από το συνδυασμό «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», πρωτοβουλίες ενίσχυσης των οικονομικών στοιχείων της Ένωσης κ.λ.π. Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη άλλα, θα αναφερθούμε εκτενώς στην επικείμενη, κατά το μήνα Μάιο, Τακτική Γενική Συνέλευση που ομοφώνως αποφασίσαμε στο τελευταίο Δ.Σ που διεξήχθη στη Σύρο. 


Η ανακοίνωσή σας περί προνομίων και ιδιοτελούς πρακτικής των ΔΕΤΣΗ Ι. και ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κων/νου, είναι στοχευμένη, μεθοδευμένη, στερείται δε ηθικής υπόστασης, καθόσον συνειδητά αποκρύπτετε τους λόγους που κατέστη αναγκαία η απόσπασή τους και αφορούν αποκλειστικά και μόνον την προσωρινή ανακούφιση τους από σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, τα οποία εσείς γνωρίζετε και επιμελώς αποκρύπτετε, προς τέρψη των σκοπιμοτήτων σας που αποσκοπούν στην αποδόμηση και διαβολή των συναδέλφων. 


Κλείνουμε με την παραίνεση και προσδοκία, όλοι μαζί να συμβάλλουμε, ώστε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, την οποία εμείς θέλουμε να υπηρετούμε χωρίς διαχωρισμούς, συνδικαλιστικούς συνδυασμούς και σχηματισμούς και αλλότριες κατευθύνσεις, να αποτελέσει παράδειγμα και οδηγό όχι μόνο για τη διαφανή και αδιάβλητη εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου του 2016, αλλά και παράδειγμα ήθους και ευπρέπειας.- 


Με εκτίμηση τα Μέλη του Δ.Σ Ε.Π.Λ.Σ Κυκλάδων : 
ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης – Πρόεδρος 
ΔΕΤΣΗΣ Ιωάννης - Γενικός Γραμματέας 
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Κων/νος - Αντιπρόεδρος 
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Χρήστος - Ταμίας



Επανήλθε ωστόσο και η Προοδεύτικη κίνηση με ανταπάντηση, στην απάντηση:
Αγαπητοί συνάδελφοι Μέλη του Δ.Σ Ε.Π.Λ.Σ Κυκλάδων και μελη του συνδυασμού «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ: ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης – Πρόεδρος ΔΕΤΣΗΣ Ιωάννης - Γενικός Γραμματέας ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Κων/νος - Αντιπρόεδρος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Χρήστος - Ταμίας Η απάντησή σας οχι μόνο επιβεβαιώνει απόλυτα τα αναφερόμενα στην επιστολή μας αλλά δικαιώνει ,στηρίζει και επαυξάνει το αιτημα μας για την αντικατάσταση του γραμματέα και αντιπροέδρου της Ένωσης . Μας ικανοποιεί η ταύτιση των απόψεών μας οτι οι συνάδελφοι-μέλη της Ένωσής μας, αν μη τι άλλο, έχουν ανάγκη και απαίτηση για ενεργό παρουσία και δράση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να τυγχάνουν επαρκούς και άξιας εκπροσώπησης, καθόσον τα ποικίλα προβλήματα της Ένωσής μας δεν μπορούν να περιμένουν . Η απόσπαση του Γεν.Γραμματέα ΔΕΤΣΗ Ι. και Αντιπροέδρου ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κων/νου, της Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων, σε Υπηρεσίες του κέντρου επηρεάζει τη δράση και ενδιαφέρον τους για τα δρώμενα της Ένωσής μας. Τα υπόψη μέλη είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους, παρόντα πάντοτε και ανελλιπώς στα Δ.Σ αλλά και σίγουρα δεν μπορούν να συμβάλουν εξ αποστάσεως στην αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, που μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτα . Η απόσπαση των ΔΕΤΣΗ Ι. σε υπηρεσία της Αττικής για 2 έτη και ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κων/νου ,επ αόριστο, στη σχολη ΛΦ , είναι πλέον στοχευμένη, μεθοδευμένη, στερείται δε ηθικής υπόστασης, και δυστυχώς συνειδητά αποκρύπτετε τους λόγους που παραμένουν σε απόσπασή και οι οποίοι λόγοι αφορούν αποκλειστικά και μόνον την προσωρινή τους συνδικαλιστική ανέλιξη , πράγμα το οποίο εσείς γνωρίζετε και επιμελώς αποκρύπτετε, προς τέρψη των σκοπιμοτήτων σας . Επιπρόσθετα σε ότι αφορά τις εικασίες σας : α. Θα είχε ενδιαφέρον να πείτε στα μέλη μας ποιες είναι Προχωρημένες επαφες σας για τη σίτιση και σε ποια νησιά αφορούν . β. Πότε και ποια τράπεζα αίματος ιδρύσατε γ. Γιατί το 2017 δεν πραγματοποιήσατε γενική συνέλευση δ. Πόσα διοικητικά συμβούλια εχουν πραγματοποιηθεί τους 16 μήνες που έχετε το τιμόνι της ένωσης Τέλος ε. Σας συγχαίρουμε που μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας του σ/ν και 4 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου ΥΝΑΝΠ στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και διατάξεις περί μεταθέσεων του προσωπικού εσείς έχετε προτάσεις ........ Κλείνουμε με την παραίνεση και προσδοκία αφενός όλοι μαζί να συμβάλλουμε, ώστε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, την οποία εμείς θέλουμε να υπηρετούμε χωρίς διαχωρισμούς, συνδικαλιστικούς συνδυασμούς και σχηματισμούς και αλλότριες κατευθύνσεις, να αποτελέσει παράδειγμα ήθους και ευπρέπειας και αφετέρου να τύχουμε το συντομότερο των παραιτήσεών σας . Ευελπιστούμε να μη χρειαστεί να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ..... οτι θα πρυτανευσει η λογική και θα επικρατήσει το συμφέρον των μελών μας ... ΚΥΚΛΑΔΕΣ 10-04-2018 Ο Συνδυασμός Προοδευτική Κίνηση Λιμενικών Κυκλάδων. ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ Α. ΖΥΓΟΥΡΗΣ Ν. ΣΕΦΕΡΗΣ Π ΛΕΤΣΑΣ Κ.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια