Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αργοστόλι - “'Ολη” η Αστυνομική δύναμη του νησιού προστάτευε το άδειο γραφείο της συμβολαιογράφου! - Η απάντηση των αστυνομικών


Πρωτοφανείς εικόνες για το Αργοστόλι, πρωτοφανής κινητοποίηση της Αστυνομίας (με εντολή ποιού??) για να προστατεύσει (από ποιους) το γραφείο μιας συμβολαιογράφου , για να 



διαπιστώσουμε μετά από δυο ώρες και , ότι τελικά το γραφείο ήταν άδειο και η ίδια από κάποιο άλλο σημείο του νησιού ή του πλανήτη εκτελούσε την περιουσία ενός ανθρώπου.



Το τραγικό της υπόθεσης η παρουσία του ανθρώπου (φωτο) που έχανε το ακίνητό του.  Ταξίδεψε από το Αγρίνιο για να είναι παρόν στη διαδικασία όπως ο νόμος ορίζει, έμεινε όμως και αυτός έξω από μια κλειδωμένη πόρτα να την κοιτάει σαστισμένος , χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.
Εις μάτην οι προσπάθειες και τα επιχειρήματα του δικηγόρου του Σταύρου Αντύπα και άλλων δικηγόρων που δήλωσαν την υποστήριξή τους και ήταν παρόντες  Γιάννης Κουρούκλης, Γιάνης Γαβριελάτος, αλλά απόντος του δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς.
Εν ολίγοις σήμερα στο Αργοστόλι κάτω από το γραφείο συμβολαιογράφου παίχτηκε ένα θέατρο σε βάρος της αξιοπρέπειες ενός ανθρώπου που έχανε την περιουσία του.
Πολλά τα ερωτηματικά:
Ποιος κάλεσε την Αστυνομία να φρουρεί ένα άδειο γραφείο?
Ποιος έδωσε εντολή για αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας. Πραγματικά δεν πιστεύαμε ότι η Κεφαλονιά είχε τόσο πολλούς Αστυνομικούς.
Με ποιον συνομιλούσε πάνω από δυο ώρες ο επικεφαλής των Αστυνομικών δυνάμεων διαπραγματεύομενος να ανέβει στο (αδειο) γραφείο ο ενδιαφερόμενος με το δικηγόρο του, αντιπροσωπεία των φορέων και τα τοπικά ΜΜΕ?
Ποιος κορόιδευε την Αστυνομία ότι η συμβολαιογράφος ήταν στο γραφείο της όταν αυτή μπορεί να ήταν οπουδήποτε αλλού? (ακούστηκε ότι μάλλον ήταν στη Πάτρα για προσωπική της υπόθεση)?

Τα γεγονότα σήμερα διαδραματίστηκαν ως εξής:
Υπήρξε ενημέρωση από τοπικούς φορείς ότι θα διενεργηθεί ο πρώτος πλειστηριασμός στο Αργοστόλι για ακίνητο που βρίσκεται στο Αγρίνιο.  Όπως μάθαμε δεν θα διενεργούνται οι πλειστηριασμοί στον τόπο του ακίνητου αλλά σε άλλη περιοχή. Ετσι οι πλειστηριασμοί της Κεφαλονιά θα γίνονται είτε στο Αγρίνιο , είτε κάπου στη Πελοπόνησο.
Συνδικαλιστικοί φορείς καλούσαν τα μέλη τους και πολίτες να βρίσκονται σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. Ενω οι παρακάτω φορείς και προσωπικότητες έχουν δημοσιεύσει ψηφίσματα για τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό..
1. ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
2. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 
3. Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας
4. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου “Η ΚΡΑΝΗ”.
5. Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
6. Το Εργατικό Κέντρο
7. Η ΝΤ της ΑΔΕΔΥ
8.Το ΣΩΜΑΤΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
9. Το Ριζοσπαστικό Κίνημα Κεφαλονιάς
10. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 Βρεθήκαμε όλοι εκεί στην καθορισμένη ώρα. Εκεί ήταν και η Αστυνομία.  Είχαν ακροβολιστεί στο στενό του θεάτρου έξω από την πολυκατοικία του συμβολαιογραφείου.
Στην συνάντηση ήταν και ο άνθρωπος που χάνει το ακίνητό του και μας μίλησε (θα τον δείτε σε video)..
Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είχε ώρα έναρξης τις 14.00μμ
Ο κ. Χατζής με το δικηγόρο του κ. Σταύρο Αντύπα συνοδευόμενοι από άλλους δικηγόρους και φορείς κατευθύνθηκαν προς το συμβολαιογραφείο για να παραστούν στη διαδικασία.
Η πόρτα της πολυκατοικίας ήταν κλειδωμένη. Μια πόρτα που πάντα είναι ανοικτή και μάλιστα διάπλατα..
Ο κ. Αντύπας έθεσε το ζήτημα στον επικεφαλής της Αστυνομίας , ότι δηλαδή ο ενδιαφερόμενος είχε δικαίωμα με τους δικηγόρους του να παραστεί στη διαδικασία.
Και άρχισε ένα θέατρο συζητήσεων (με ποιόν?) αν μπορεί να γίνει αυτό.. Ξεροσταλιάσαμε δυο ώρες να περιμένουμε ποιος και τι θα απαντήσει.. Εν τω μεταξύ η αγωνία έτρωγε τον κ. Χατζή τι γίνεται με τη περιουσία του..
Κουβέντες, δηλώσεις, συζητήσεις, εντάσεις για να επιτραπεί τελικά σε εννέα (9) άτομα να πάνε στο συμβολαιογραφείο!
Αμ δε! Όταν έλεγαν για «πόρτα» εννοούσαν την πόρτα της πολυκατοικίας  η οποία ήταν κλειδωμένη και φθάσαμε μόλις μέχρι  εκεί. Δέκα βήματα από τα σκαλιά έως τη πόρτα!!
Η απόλυτη κοροϊδία, η απόλυτη γελοιότητα..
Και η περιουσία ενός ανθρώπου να βγαίνει στο σφυρί, και να κάθεται κλειδωμένος έξω από τη πόρτα που την φρουρούσαν δεκάδες Αστυνομικοί..
Πήραμε ίσως το πρώτο μάθημα σήμερα για το πώς θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα.. Γιατί σας έχω και νέα..
Πλειστηριασμούς δεν κάνουν μόνο οι Τράπεζες, πλειστηριασμούς  από δω και πέρα θα κάνουν και οι Εφορίες και οι Δήμοι. Ναι και οι Δήμοι! Για χρέη άνω των 500 ευρώ!
Αν την γλυτώσεις από τη Τράπεζα θα σε περιλάβει η εφορία για να σε παραδώσουν όλοι στο Δήμο!
Ακούστε τι είπε ο δικηγόρος Σταύρος Αντύπας
Ακούστε τι είπε ο ιδιοκτήτης που χάνει την περιουσία του
Δυστυχώς αυτή θα είναι η ζωή μας από δω και πέρα! Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να αντιδράσουμε, να συσπειρωθούμε, να κινητοποιηθούμε.. Εάν πάρουν το σπίτι του γείτονα να ξέρεις ότι θα πάρουν και το δικό σου..
Εντονη ήταν η αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών της Κεφαλονιάς:
Με αφορμή τα γεγονότα που σχετίζονταν με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στο Αργοστόλι αναφέρουμε ότι η θέση  μας ως τοπική συνδικαλιστική Ένωση , συμπίπτει  και τις ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς τους τελευταίους μήνες όπως η παρακάτω :
                          ΠΟΑΣΥ
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/4/264
Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες.
Με αφορμή τις τελευταίες διαταγές για την απασχόληση αστυνομικών στη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων, επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της επικίνδυνης χρησιμοποίησης αστυνομικών δυνάμεων για την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που δεν πλήττει, εν προκειμένω, μόνο όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά έχει άμεσες αρνητικές παρενέργειες στην όλη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αντί η Κυβέρνηση, όπως ευαγγελιζόταν και το ίδιο το κυβερνών κόμμα πριν από τις εκλογές, να μεριμνήσει για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, επιστρατεύει, κατά παράβαση και πάλι των προεκλογικών της υποσχέσεων, την Ελληνική Αστυνομία, για να εφαρμόσει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που – πέραν όλων των άλλων – φέρνει σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνία. Την ώρα δηλαδή που υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των καλών σχέσεων της αστυνομίας με τους πολίτες, η ίδια επιτρέπει τη δημιουργία εστιών έντασης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών, όπως ήδη διαπιστώσαμε με τους τραυματισμούς σε συγκεκριμένα συμβάντα, ενώ είχαν υποτίθεται ληφθεί «μέτρα τάξης και ασφάλειας».
Επιπλέον, με τις διαταγές για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων, εγείρονται πελώρια ερωτηματικά για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αφού η δύναμη της αστυνομίας που θα αποσπάται καθημερινά, θα απουσιάζει από τον τομέα της ευρύτερης αστυνόμευσης, υπονομεύοντας έτσι το αγαθό της ασφάλειας και θέτοντας επιτακτικά το ερώτημα αν τελικά η κυβέρνηση θέλει την αστυνομία για τον πολίτη, ή να τη χρησιμοποιεί κατά το δοκούν σε ρόλο δωρεάν υπηρεσιών «σεκιούριτι» τη μια στους συμβολαιογράφους, την άλλη στα γήπεδα και την παρά άλλη σε διάφορους παράγοντες με κοινό παρονομαστή το ΧΡΗΜΑ; Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι βεβαίως να εφαρμόζει τους νόμους και να τηρεί τη νομιμότητα, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί πρέπει να θέσουν σήμερα σε κίνδυνο το λειτούργημά τους επειδή κάποιοι άλλα λένε και άλλα κάνουν.
Επειδή το προσεχές διάστημα είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα οξυνθεί, λαμβάνοντας ενδεχομένως και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε η Ελληνική Αστυνομία να μην εμπλακεί σε μια επιζήμια για τους αστυνομικούς και την κοινωνία επικίνδυνη εξέλιξη.
Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να μετατρέψει σταδιακά την Ελληνική Αστυνομία σε υπηρέτη ιδιωτικών συμφερόντων, αφήνοντας απροστάτευτο το λαό στο οργανωμένο έγκλημα και την ανομία.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
 Επίσης επισημαίνουμε απευθυνόμενοι προς τους αρμόδιους  που σχετίζονται με την συμμετοχή της τοπικής αστυνομίας σε τέτοια τοπικά περιστατικά στο μέλλον να  εξετάζεται με ρεαλισμό και  μέτρο  ο βαθμός και το είδος της συμμετοχή μας και πάντα με γνώμονα τους νόμους  και τους κανονισμούς.
Αργοστόλι  25/04/2018
Ο πρόεδρος
Γρηγορόπουλος Κων/νος
Ο Γραμματέας
Πασχακης Δημήτριος
kefaloniapress.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια