Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Με ανακοίνωση η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής καταγγέλλει τα τελευταία επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε Αθήνα και
Θεσσαλονίκη σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ήταν ¨χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου¨ και είχαν ήδη προβλεφθεί επακριβώς με προηγούμενη ανακοίνωση μας (21 Ιανουαρίου 2018). Όλα αυτά ξεκίνησαν μόλις τώρα και πρέπει να επισημανθεί ότι αφορούν το πρώτο και πολύ αρχικό στάδιο της διαδικασίας της Αναγκαστικής Εκτέλεσης, όπως ισχύει σήμερα. Είναι εύκολο να κάνει κάποιος συνειρμούς και να φανταστεί το τι θα επακολουθήσει όταν (εντός 2μήνου) θα πρέπει να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με τις οριστικές εξώσεις των ιδιοκτητών των ακινήτων.
Όλη αυτή, η εν πολλοίς θηριώδης πρωτοφανής διαδικασία, δεν μπορεί να ¨υλοποιηθεί¨ χρησιμοποιώντας ως μοναδική ¨καύσιμη ύλη¨ εμάς τους εργαζόμενους απλούς αστυνομικούς και μάλιστα χωρίς σαφείς, βέβαιες και γνωστές εντολές και συγκεκριμένο και συνταγματικώς επιτρεπτό νομικό πλαίσιο δράσης. Ό,τι ίσχυε ως σήμερα για την ¨συνδρομή αστυνομικής δύναμης κατά την διαδικασία Αναγκαστικής Εκτέλεσης¨ δεν είναι δυνατόν να είναι η ίδια, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας (και πολλοί από μας) θα χάσουν μαζικά τα σπίτια, τις επιχειρήσεις τους, τα ακίνητα τους.
Απευθύνουμε έκκληση για να μην ζήσουμε τα χειρότερα και πολλοί από τους συναδέλφους και τους πολίτες διακινδυνεύσουν την ζωή, τη σωματική ακεραιότητα ή υπάρξουν κατηγορούμενοι, να υπάρξει δημόσιος διάλογος, σαφές νομοθετικό πλαίσιο δράσεως σε αστυνομικούς και πολίτες, αφού βεβαίως εξαντληθούν όλα τα περιθώρια εξεύρεσης επωφελών λύσεων αμοιβαία (τράπεζες με πολίτες). Εμείς δηλώνουμε απερίφραστα ότι σε καμία περίπτωση δε θα μεταβληθούμε σε ¨αποδιοπομπαίο τράγο¨ έντεχνης διοχέτευσης της κοινωνικής οργής.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια