Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: "Μπάζα" 31.000 ευρώ από περίπτερο


"Θησαυρός" αποδείχθηκε το χτύπημα της σπείρας διαρρηκτών περιπτέρων, που όπως είχε αποκαλύψει το tempo24.gr, δυο μέλη της -  36χρονος Έλληνας και έναν 16χρονος Αλβανικής υπηκόοητας -συνελήφθησαν έπειτα απο επιχείρησεις των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών στην Αττική (Νέα Φιλαδέλφεια - Ελευσίνα), πριν από περίπου δυο εβδομάδες.

 

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν τσιγάρα και προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας συνολικής αξίας 31.000 ευρώ από περίπτερο στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου στο ύψος των Βραχνεΐκων.

 

Οι δράστες με έδρα την Αθήνα το τελευταίο εξάμηνο, εξορμούσαν με διαφορετική σύνθεση στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα και ανέπτυσσαν δράση στοχοποιώντας περίπτερα κυρίως στο κέντρο της πόλης, τις νυχτερινές ώρες. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων περιπτέρων και επιχειρήσεων καπνικών προϊόντων στην Αττική, στη Πελοπόννησο, στη Δυτική και στη Στερεά Ελλάδα. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται περίπου στις 280.000 ευρώ.

 

Στο πλαίσιο των ερευνων αναζητούνται ακόμα 9 άτομα - τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 27, 28 και 30 ετών, καθώς και δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 43 και 24 ετών - εκ των οποίων τα 6 έχουν ταυτοποιηθεί.

 

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

 Προσέγγιζαν το περίπτερο –στόχος- με οχήματα από απόσταση και αφού επιβεβαίωναν ότι ήταν κλειστό, φορώντας κουκούλες και γάντια το πλησίαζαν πεζοί, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων παρέμεναν σε αυτά  παίρνοντας κομβικές θέσεις, ώστε να λειτουργούν ως τσιλιαδόροι.

 

Οι δράστες απομόνωναν τα συστήματα συναγερμού και στη συνέχεια με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τα ρολά του περιπτέρου, ενώ τα κλοπιμαία τα τοποθετούσαν σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, μεταφέροντας τα πεζοί, σε απόσταση ασφαλείας από το περίπτερο.

 

Στη συνέχεια προσέγγιζαν τα οχήματα, φορτώνοντας τα κλοπιμαία σε ενοικιαζόμενο ημιφορτηγό όχημα (τύπου βαν), ενώ καθόλη τη διαδρομή, άλλο όχημα λειτουργούσε ως προπομπός, ενημερώνοντας για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων.

 

Πέρα από ενοικιαζόμενα οχήματα, η εγκληματική οργάνωση ήταν εφοδιασμένη με πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, όπως ψαλίδες κοπής μετάλλων, κόφτες και σιδερολοστούς, αλλά και με συστήματα ενδοεπικοινωνίας – ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει με τις συχνότητες της αστυνομίας στην Αθήνα.

 

Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι κατά την διαδρομή τους οι δράστες αυξομείωναν συχνά την ταχύτητα τους κάνοντας ταυτόχρονα μικρές στάσεις σε χώρους προσωρινής στάθμευσης Εθνικών Οδών, αλλά και αλλάζοντας συχνά προσωρινά κατευθύνσεις.

 

ΤΙ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΧΕΣΗ Η ΕΛΑΣ

 

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά συνολικά περιπτώσεις κλοπών, σε περίπτερα και επιχειρήσεις καπνικών προϊόντων στην Αττική, στην Αχαΐα, στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην Αρκαδία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ευρυτανία.

Κατά τις έρευνες που ενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

       4.811 πακέτα τσιγάρων, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες,

       Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,

       Κάρτες σύνδεσης SIM, σε διάφορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και

       Δυο φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

Πηγή: tempo24news.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια