Κόψτε σωστά κάθε είδους κρέας!



Αν και τις περισσότερες φορές αφήνουμε το χασάπη να κόψει το κρέας για εμάς, ωστόσο κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το κάνουμε μόνοι μας!

Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές για να κόψετε μόνοι σας το κρέας σε φιλέτα ή μπριζόλες, να προετοιμάσετε το κοτόπουλο και να φιλετάρετε το ψάρι, προτού τα μαγειρέψετε.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε πώς χωρίζεται κάθε κομμάτι ενός κοτόπουλου:


Και στο παρακάτω video δείτε αναλυτικά τη διαδικασία:


Ιδού πώς θα «τριμάρετε» το κρέας για να αφαιρέσετε τη μεμβράνη του (την «ασημένια επιδερμίδα» που δεν θα μαλακώσει όσο κι αν την μαγειρέψετε):


Να πώς θα βρείτε τη φορά των ινών του βοδινού για να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια:


Στο παρακάτω infographic βλέπετε το πάχος και το ψήσιμο για να έχετε ένα φιλέτο σε όποια διαβάθμιση θέλετε, από ωμό ως καλοψημένο:


Αν δεν είστε… ευαίσθητοι στο θέαμα της κοπής κρέατος, δείτε από την αρχή τον τρόμο του τεμαχισμού του βοδινού και μάθετε τα τμήματα του σώματος, από τα ribs… ως τα κότσια:


Εδώ το ίδιο για το χοιρινό κρέας:


Και εδώ για το αρνίσιο:


Εδώ θα δείτε πώς να κόψετε βοδινές μπριζόλες:


Εδώ θα δείτε πώς να ξεχωρίζετε το κάθε κομμάτι κρέατος:


Ιδού η σωστή κοπή για το Rib Eye:


Extra bonus: Δείτε πώς φιλετάρουμε ένα ψάρι:


Πηγή: in2life.gr
_