Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού


Στάση των κρατουμένων εντός των φυλακών Κορυδαλλού σύμφωνα με το indymedia, έχει προκαλέσει η μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου. Σύμφωνα με την  ιστοσελίδα:



Σήμερα στις 06.45 εγινε εισβολη των ΕΚΑΜ στις φυλακες Κορυδαλλου και απηγαγαν με την βια τον απεργο πεινας Κωνσταντινο Γιαγτζογλου. Ο Κωνσταντινος αντισταθηκε οσο μπορουσε και τοτε τα ΕΚΑΜ και αλλοι κουκουλοφοροι ενστολοι ορμησαν στο κελι του και τον χτυπησαν. Στην συνεχεια του φορεσαν χειροπεδες και τον πηραν σηκωτο με την βια βγαζοντας τον εξω απο την ακτινα σε ημιλιποθυμη κατασταση. Η πτερυγα της φυλακης ηταν κλειδωμενη εκεινη την στιγμη και οι κρατουμενοι κοπανουσαν τις πορτες και εβριζαν τους μπατσους. Μεχρι στιγμης η φύλακη δεν εχει ανοιξει και οι κρατουμενοι παραμενουν κλειδωμενοι.


Ωρα 7.39 π.μ Μολις εφυγε η κλουβα της ειδικης ομαδας μεταγωγων με τον απεργο πεινας Κωνσταντινο Γιαγτζογλου συνοδεια ισχυρης αστυνομικης δυναμης των ΕΚΑΜ. 
Ο απεργος πεινας απηχθη χωρις καν να εχει παρει μαζι του ουτε ρουχα, ουτε πραγματα ουτε καν τα φαρμακα του. 
Η φυλακη δεν εχει ανοιξει ακομα καθως υπαρχουν φοβοι για τις αντιδρασεις των κρατουμενων. 
Ειναι η δευτερη φορα σε ενα μηνα που γίνεται εισβολη ΕΚΑΜ και απαγωγη κρατουμενου απο την Α πτερυγα Κορυδαλλου. Κι ολα αυτα  με το φοντο της αριστερης κυβερνησης του Συριζα των "δικαιωματων"



'Ωρα 8.40 : Αυτη την ωρα γίνεται εξεγερση στις φυλακές του Κορυδαλλου
Οι κρατούμενοι μετα την απαγωγη του Κ.Γιαγτζογλου απο τους μπατσους λιγη ωρα πριν εχουν ξεκινήσει και σπανε πόρτες, ανοίγουν κελια και εχουν καταλάβει την μέρος της φυλακής
Οι πτερυγες Α , Δ μεχρι τωρα και ισως η Γ  είναι σε δυναμικές ενέργειες,  απάντηση προς την απαγωγή του απεργού πείνας αναρχικού Κ. Γιαγτζογλου.

Οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο. Ό,τι συμβαίνει είναι στα πλαίσια της κινητοποίησης των κρατουμένων και για την επιστροφή του αναρχικού συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Απαιτούν να έρθουν εκπρόσωποι του υπουργείου...





_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια