Στη φυλακή για το εργαστήριο "σοκολάτας": Τα δάκρυα, η άρνηση, η παραδοχή και ο τζόγος

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για να

 συμπαρασταθούν στον 47χρονο επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν λίγα 24ωρα στην περιοχή του Τυμπακίου με τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εργαστηρίου επεξεργασίας και τυποποίησης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας».
Όπως είναι ήδη γνωστό, αστυνομικοί κατέσχεσαν από πατάρι παλιού καφενείου 16,5 κιλά χασίς, 2,5 κιλά «σοκολάτας» και εξοπλισμό απαραίτητο για τις διαδικασίες επεξεργασίας.
Ο 47χρονος επιχειρηματίας τόσο προανακριτικά όσο και κατά την απολογία του χθες στην α’ ανακρίτρια Ηρακλείου επέμεινε στην αθωότητά του και μάλιστα εμφανίστηκε συντετριμμένος από την εμπλοκή του σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Με δάκρυα στα μάτια υποστήριξε ότι ως άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά γενικότερα και ότι ουδέποτε θα έκανε κάτι που θα εξέθετε τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του, πολύ περισσότερο τη σύζυγό του, η οποία είναι αστυνομικός με αξιόλογη υπηρεσιακή πορεία.
Την ευθύνη για τα ναρκωτικά ανέλαβε ο 47χρονος φίλος του, γεωπόνος στο επάγγελμα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έσπευσε να απεμπλέξει τον συγκατηγορούμενό του, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία, το παλιό καφενείο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά ανήκει σε γνωστή οικογένεια του Τυμπακίου.
Ο 47χρονος επιχειρηματίας πριν από μερικούς μήνες ζήτησε από τους ιδιοκτήτες να του παραχωρήσουν προσωρινά τον χώρο, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει ως αποθήκη, καθώς εκτελούσε εργασίες ανακαίνισης στο δικό του κατάστημα εστίασης, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Από καταθέσεις προκύπτει ότι ο 47χρονος είχε εκφράσει και την σκέψη να λειτουργήσει επαγγελματικά το πρώην καφενείο   σε συνεργασία με τον συγκατηγορούμενό του.
Στην πραγματικότητα, ισχυρίζεται, ότι μπήκε  μπροστά για την ενοικίαση του χώρου προκειμένου να βοηθήσει τον φίλο του, ο οποίος ήθελε να τον αξιοποιήσει επαγγελματικά. Ο γεωπόνος, λόγω εμπλοκής του σε σοβαρή ποινική υπόθεση στο παρελθόν (για την οποία απαλλάχτηκε), είχε χάσει τη φερεγγυότητά του.
Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι από τις 16 έως τις 29 Ιανουαρίου απουσίαζε διαδοχικά στο εξωτερικό και στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα παρέμεινε για κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τα ναρκωτικά, ωστόσο ανησυχούσε μήπως μπλέξει, επειδή γνώριζε το πάθος του φίλου του για τον τζόγο και ήθελε να απεμπλακεί από το συγκεκριμένο μαγαζί το συντομότερο δυνατόν. Για το λόγο αυτόν είχε σκοπό να ζητήσει το κλειδί, προκειμένου να το επιστρέψει στους ιδιοκτήτες.
Από πλευράς του υποβλήθηκε και αίτημα για λήψη DNA, ώστε να αποδειχτεί, όπως ισχυρίζεται, ότι δεν είχε καμία επαφή με τα ευρήματα που βρέθηκαν στον χώρο.

«Τζόγος, το αμάρτημά μου»

Ο 47χρονος γεωπόνος  επανέλαβε τα όσα είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του. Ισχυρίστηκε, δηλαδή, ότι ο φίλος του πράγματι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Ανέφερε ότι και ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά, αλλά το πάθος του είναι ένα: ο τζόγος.
Λόγω της εξάρτησής του από τον τζόγο είχε ένα χρέος, το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Για να «πατσίσει» την οφειλή, αναγκάστηκε να αποδεχτεί την πρόταση που του έκαναν δύο Αλβανοί, δηλαδή να βρει έναν χώρο για τη συγκεκριμένη «δουλειά».
Για τη «συμφωνία» αυτή ο συγκατηγορούμενος του δεν γνώριζε το παραμικρό. Είναι τέτοια η εξάρτησή του από τον τζόγο, που, όπως ειπώθηκε, έφθασε στο σημείο να παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί σε άλλη υπόθεση, προκειμένου να ταξιδέψει στα Σκόπια και να συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνισμό πόκερ, στον οποίο μάλιστα έφθασε στον ημιτελικό!
patris.gr

_