Κουρουμπλής: τα σύνορα στο Αιγαίο έχουν οριστεί από διεθνείς συμβάσεις


Τη στήριξη στο έργο που επιτελούν οι λιμενικοί εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκεπτόμενος το Καστελόριζο συνοδεία του αρχηγού του
Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο.

Ο κ. Κουρουμπλής, από το Λιμενικό Σταθμό Καστελόριζου, δήλωσε ότι «τα σύνορα στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο έχουν οριστεί από Διεθνείς Συμβάσεις και οι χώρες που τις έχουμε υπογράψει πρέπει όλες να το κατανοήσουμε και να πορευτούμε ειρηνικά στοχεύοντας στην ανάπτυξη των χωρών μας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής»

Κουρουμπλής - επίσκεψη - Καστελόριζο - Ρω

Ο υπουργός μετέβη επίσης την νησίδα Ρω όπου επισκέφθηκε το Φυλάκιο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω. Υποδεχόμενος τον κ. Κουρουμπλή ο συνταγματάρχης Πεζικού Σαράντης Τυλιγάδας, δήλωσε: «Καθημερινά οι Διγενήδες της πατρίδας μας, οι στρατιώτες μας και τα στελέχη μας, δίνουν αγώνες και πετυχαίνουν νίκες, με ακμαίο ηθικό και φλόγα ψυχής. Να είστε βέβαιοι πως οι ελληνικές σημαίες δε θα πάψουν ποτέ να κυματίζουν στα νησιά μας».

Κουρουμπλής - επίσκεψη - Καστελόριζο - Ρω

«Εδώ δεν είναι μόνο σύνορα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά», απάντησε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε: «Άρα υπερασπίζεστε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.» Αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας θα μεταβεί στο Φυλάκιο στη Στρογγυλή και εν συνεχεία στη Σύμη .

πηγή: ant1news.gr 

_