Στις 9 βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Κουφοντίνας

 Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού για τη χορήγηση της νέας 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, τον διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπηλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Το σκεπτικό της χορήγησης της νέας άδειας στον «Λουκά» της 17Ν ήταν η σταδιακή επανένταξη του κρατουμένου στην κοινωνία, αλλά και ενίσχυση των οικογενειακών του δεσμών. Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, ο βαρυποινίτης θα βγει το πρωί της Παρασκευής στις 9.00 και θα πρέπει να επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα την ίδια ώρα το πρωί της Κυριακής.

Συν τοις άλλοις, το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα, όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτηση χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις.

πηγή: enikos

_