Φυσικά αναλγητικά για να αντιμετωπίσετε τον πόνο!


Τα παυσίπονα είναι και αυτά φάρμακα, αν και μπορούμε να τα προμηθευτούμε χωρίς ιατρική συνταγή, και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ!

Κάποια από αυτά έχουν ενοχοποιηθεί ότι μπορούν αν προκαλέσουν γαστρική αιμορραγία, έλκη και άλλες σοβαρές παρενέργειες. Τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται ευρέως ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται στις συνιστώμενες δόσεις, αλλά σε μεγαλύτερες μπορεί να αποβούν μοιραία. Επιπλεόν, η υπερδοσολογία αυτών των φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες βλάβες στο ήπαρ.

Πριν βιαστείτε λοιπόν να καταπιείτε άλλο ένα χαπάκι, σκεφτείτε το διπλά και μην ανατρέχετε αμέσως σε συμβατικά παυσίπονα για την ανακούφισή σας.

Δείτε παρακάτω 4 φυσικές εναλλακτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τον πόνο:

Τζίντζερ

Το ισχυρό αντί-φλεγμονώδες τζίντζερ είναι πιο αποτελεσματικό από ό,τι τα φάρμακα, για ανακούφιση από τον πόνο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Arthritis. Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα φάρμακα δεν εμποδίζουν το σχηματισμό των φλεγμονωδών ενώσεων. Το τζίντζερ, ωστόσο, εμποδίζει το σχηματισμό των φλεγμονωδών ενώσεων και έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση που διασπά τις υπάρχουσες φλεγμονές μέσα στις αρθρώσεις.

Ο κουρκουμάς

Αυτό το διακριτικό και ήπιο μπαχαρικό έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπει την πήξη του. Ενεργό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη που είναι υπεύθυνη για τη μείωση των επιπέδων των ενζύμων στο σώμα που προκαλούν φλεγμονή.


Λευκός φλοιός ιτιάς

Ο λευκός φλοιός της ιτιάς περιέχει σαλικίνη, η οποία στο στομάχι μετατρέπεται σε σαλικυλικό οξύ, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης. Στη συνθετική της μορφή μπορεί να ερεθίσει το στομάχι, αλλά στη φυσική της είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση του πόνου, της φλεγμονής και του πυρετού. Η συνιστώμενη δόση είναι 1-2 σταγονόμετρα από βάμμα λευκού φλοιού ιτιάς καθημερινά.

Αιθέρια έλαια

Να έχετε πάντα τα αιθέρια έλαια σε ετοιμότητα. Τρίψτε χαμομήλι, λεβάντα ή φασκόμηλο στους κροτάφους σας, στο στήθος ή στις αρθρώσεις που πονάνε για να χαλαρώσετε τους μυς και να ηρεμήσετε το μυαλό. Η αρωματοθεραπεία ανακουφίζει από το άγχος, που είναι συχνά η ρίζα του πόνου μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας για τη διακοπή ή αλλαγή της φαρμακευτικής σας αγωγής.


Πηγή: healthynews.gr
_