Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο Μισθολόγιο: Τι συμβαίνει με τα φύλλα μισθοδοσίας

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι στρατιωτικοί, οι οποίοι δεν έχουν δει να αναρτώνται τα φύλλα μισθοδοσίας τους μέχρι το βράδυ της Τρίτης 23 Ιανουαρίου για τον Στρατό Ξηράς, ενώ στην
Πολεμική Αεροπορία μπήκαν τις βραδινές ώρες.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή καθυστέρηση, καθώς οι περισσότεροι συνήθως βλέπουν τη μισθοδοσία τους μέχρι τις 20 του μήνα.

Όπως είναι φυσικό, η αγωνία για το ύψος του  μισθού που θα λάβουν οι στρατιωτικοί είναι μεγάλη.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έστειλαν οι αναγνώστες μας, η μόνη σημαντική αλλαγή είναι ότι σε αυτά τα φύλλα μισθοδοσίας δεν υπάρχει πια η αναδρομική καταβολή του 50% που έπαιρναν για 36 μήνες σε μερική εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Οι δόσεις αυτές θα σταματήσουν καθώς παρά τις υποσχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων για πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου, αυτό δεν κατέστη εφικτό μέσα στα τρια χρόνια της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αντί αυτού ο ΥΕΘΑ πριν λίγες μέρες υποσχέθηκε να δώσει κάποια επιδόματα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει σαφώς εάν αυτά μπορούν να υποκαταστήσουν την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που ορίζει ότι οι μισθοί πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει εάν τα φύλλα μισθοδοσίας, που θα αναρτηθούν ειδικά στον Στρατό Ξηράς, θα έχουν διορθώσεις στην κατάταξη των στελεχών στα κλιμάκια των τεσσάρων κατηγοριών, καθώς εκεί είχαν εντοπιστεί τα περισσότερα λάθη.

Σίγουρα πάντως σε αυτό τον μισθό δεν θα περιλαμβάνεται αναδρομικά το επίδομα παραμεθορίου. Θα έχει μόνο τα 100 που θα αντιστοιχούν στον Φεβρουάριο.


Δεν θα περιέχονται επίσης τα χρήματα για την νυχτερινή αποζημίωση, καθώς παρά το γεγονός ότι η ισχύς του νόμου είναι από τον Ιανουάριο του 2017, δεν έχει εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που να ορίζει ποιοι το δικαιούνται, με αποτέλεσμα να σημειώνεται απώλεια εσόδων για τους δικαιούχους.

Τέλος δεν θα υπάρχουν οι τελικές κρατήσεις για τα Ταμεία, καθώς δεν έχουν ακόμα υπολογιστεί.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο τελικός μισθός για τα στελέχη με τον οποίο θα μπορούν να κάνουν συγκρίσεις για τις αποδοχές τους με τον μισθό πχ του Νοεμβρίου 2017, θα είναι ο μισθός του Απριλίου. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη εφαρμογή του νέου μισθολογίου, το οποίο βρίσκεται ήδη στον δεύτερο χρόνο της ισχύος του....


armyvoice.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια