Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί συνεχίζουμε να γυμναζόμαστε ακόμη και αν κουραστούμε; Την απάντηση δίνουν οι επιστήμονες!



Όταν γυμναζόμαστε, τις περισσότερες φορές αισθανόμαστε ότι αν δεν φύγουμε από το γυμναστήριο κομμάτια, τότε δεν έχουμε γυμναστεί.

Αποδεικνύεται, λοιπό, πως υπάρχει επιστημονικός λόγος γι' αυτή την αίσθηση. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κάρντιφ στην Ουαλία ερεύνησαν γιατί κάποιοι άνθρωποι απολαμβάνουν τόσο πολύ τις έντονες προπονήσεις -μέχρι το σημείο που να πονάνε πραγματικά. Ο πόνος προκαλεί έντονη συνειδητοποίηση του σώματος, επιτρέποντας στους ασκούμενους να το «ανακαλύψουν» ξανά, σημειώνουν στη μελέτη τους.

Όπως το εξηγούν οι ερευνητές, όταν περνάς καθιστός το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου -στη δουλειά, στον καναπέ, στο αυτοκίνητο- μπορεί να είναι ευχάριστο να νιώθεις την αίσθηση ότι εξωθείς το σώμα σου στα όριά του. Επισημαίνουν, επίσης, πως τα ακραία σπορ, όπως ο υπερμαραθώνιος, είναι πιο δημοφιλή σε χώρες όπου οι άνθρωποι έχουν την πολυτέλεια να κάθονται όλη τη μέρα σε ένα γραφείο. Αντίθετα, δεν είναι δημοφιλή σε μέρη όπου οι άνθρωποι ασχολούνται με πιο βαριές και επίπονες για το σώμα δουλειές.


Ένας δεύτερος λόγος που επισήμαναν;

Οι έντονες προπονήσεις σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Με άλλα λόγια, είναι πιο ευχάριστο να επικεντρώνεσαι στους πονεμένους σου μυς παρά στον καυγά με τη φίλη σου.

Είναι όμως κακό να φεύγεις κουρασμένος από το γυμναστήριο; Όχι, απαντούν οι ειδικοί. Η 100% προσπάθεια σε μια προπόνηση είναι ο καλύτερος και πιο υγιής τρόπος για να έρχεσαι σε επαφή με το σώμα σου. Απλά μην παραλείπεις τις διατάσεις που θα βοηθήσουν το σώμα σου να επανέλθει μετά από μια υψηλής έντασης προπόνηση.


Πηγή: shape.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια