Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιφασιστική... περιπολία στο Κουκάκι


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Το απόγευμα της Πέμπτης 25/1, το σώμα της κοινότητας καταλήψεων στέγης και αγώνα στο Κουκάκι, μαζί με αλληλέγγυο κόσμο, πραγματοποίησε 
αντιφασιστική περιπολία - παρέμβαση αντιπληροφόρησης στη γειτονιά.Αυτό έγινε σαν πρώτη και ελάχιστη κίνηση σε αλληλεγγύη με τις καταλήψεις  Libertatia και Ε.Κ.Χ Σχολείο στη Θεσσαλονική, οι οποίες δέχτηκαν φασιστική επίθεση, αλλά και με αφορμή τις επερχόμενες συγκεντρώσεις των φασιστών στην Αθήνα. 
Περάσαμε από κεντρικούς δρόμους φωνάζοντας συνθήματα σε αλληλεγγύη με τις καταλήψεις, τους/τις μετανάστ.ρι.ες και ενάντια σε κράτος και φασίστες, βάψαμε συνθήματα και μοιράσαμε το παρακάτω κείμενο σε περαστικούς και μαγαζιά:


ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ


Φασίστες, ρατσιστές, φιλοβασιλικοί, χουντικοί, εθνικόφρονες, στρατιωτικοί-παραστρατιωτικοί, δεξιοί, εθνικιστές μπράβοι χουλιγκάνοι, μαστρωποί, χριστιανοί-παπάδες, μισογύνηδες, ισλαμοφοβικοί, συνομωσιολόγοι/αντι-σημίτες συσπειρώθηκαν και πορεύθηκαν πλάι πλάι, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής των δύο γειτονικών κρατών(Μακεδονία-Ελλάδα).  Το ζήτημα σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας) και την αποδοχή ή μη του όρου Μακεδονία σε αυτό, έχει προκαλέσει όπως και το 1992 μακεδονικά συλλαλητήρια, εθνικιστικό παροξυσμό, με μια μεγάλη μερίδα κόσμου να εξαπολύει φασιστικό μίσος και να επαναφέρονται ακόμη και απόψεις μεγαλοιδεατισμού, για εξάπλωση του ελληνικού κράτους ως τα όρια της Σερβίας. Τα φετινά συλλαλητήρια είχαν αποτέλεσμα την επίθεση σε δύο καταλήψεις από φασίστες. Η πρώτη έγινε στο ελεύθερο κοινωνικό χωρό ‘Σχολείο’ όπου απωθήθηκαν και κυνηγήθηκαν. Η δεύτερη έγινε στην κατάληψη ‘Libertatia’ όπου και έκαψαν ολοσχερώς. Η κατάληψη Libertatia ήταν μια κατάληψη με αγώνες έναντια στην εξαθλίωση που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο με καλέσματα ενάντια π.χ. στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Το μεν κράτος δίνει την τροφή και οι δε φασίστες την απορροφούν εξυπηρετώντας τα επεκτατικά συμφέροντά του και θρέφοντας την απαραίτητη στρατιωτική-εθνική μισαλλοδοξία. Το έδαφος θα γίνεται όλο και πιο εύφορο, τόσο για την υλική και χωροταξική, όσο και για την ‘’ιδεολογική’’ εξάπλωση του εθνικισμού-φασισμού, αν τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά δε διαδοθούν εξίσου βίαια σε κάθε ζωτικό χώρο και δεν προσεγγίσουν κάθε ανθρώπινη συνείδηση.
Δεν νοιαζόμαστε για κανένα όνομα, για καμιά πατρίδα, για κανένα έθνος. Ενδιαφερόμαστε μονάχα να εξαφανίσουμε την κυριαρχία τους και τους διαχωρισμούς που δημιουργούν. Ας αντιστρέψουμε το πλαστό κλίμα άνεσης και αποδοχής που διακατέχει τις τελευταίες μέρες το φασιστικό στοιχείο,στην οργανωμένη και στην άτυπη μορφή του, που βρήκε τρύπα να βγει στην επιφάνεια. Μαχητικές περιπολίες, μαζικά κείμενα ενημέρωσης για την κατάσταση που δημιουργείται, κατάληψη δημόσιων χώρων που προσπαθούν να παρεβρεθούν φασίστες, άμεσες φυσικές επιθέσεις σε φασίστες και φασιστικές δομές και μόνιμες αντιφασιστικές-αντικρατικές οργανώσεις είναι κάποια από τα μέσα που απαιτείται να αξιοποιήσει το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα στο πλαίσιο της υπεράσπισης των χώρων του και της απάντησης στα προκληθέντα φασιστικά χτυπήματα. Κάθε γειτονιά, κάθε πόλη, μα πρώτα και κύρια, κάθε ζωντανό υποκείμενο που ζει σε αυτές, οφείλει να εξαφανίσει κάθε ίχνος της φασιστικής έκφρασης σε όποια μορφή εμφανίζεται. 

Ο σκοταδισμός της κρατικής και καπιταλιστικής καταπίεσης, που θέλει γειτονιές κι ανθρώπους άδειους από αισθήματα ελευθερίας, αγάπης για τη ζωή και τη φύση δε βαστά μοναχός του. Η πιο ωμή κι απροκάλυπτη έκφανσή του κυκλοφορεί με το όνομα εθνικισμός. Οι φασίστες επικυρρήτουν και δολοφονούν μετανάστες και μετανάστριές εργάτες. Παραδείγματα αποτελούν οι περατζάδες από μαγαζιά της γειτονιάς όπου καταζητούν ‘’πακιστανούς’’ εργάτες με σκοπό τον βασανισμό τους ή την δολοφονία τους όπως στην περίπτωση του Σαχζάτ Λουκμάν τον Γενάρη του 2013 στην περιοχή των Πετραλώνων. Επίσης δολοφονικές και καταστροφικές επιθέσεις έχουν γίνει στο παρελθόν σε πολλές καταλήψεις. Σκληρότερο παράδειγμα ο χώρος φιλοξενίας μεταναστών στην Νοταρά 26, στα Εξάρχεια, με εμπρηστικό μηχανισμό στα εσωτερικά του κτηρίου, την ώρα που ήταν γεμάτη κόσμο.
Είμαστε μαζί και είμαστε πολλοί και πολλές. Η συνεργασία εθνικιστών-μπάτσων, η μεγαλοποίηση της δύναμης του εθνικισμού δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν. Μονάχα οργή και λύσσα για όσους θέλουν να χτυπήσουν τις ζωντανές εστίες αγώνα, τις κοινότητες, τα σώματά και την ενότητα των καταπιεσμένων και εκμεταλευόμενων του πλανήτη.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA
ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ 
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΣΙΣΜΟ

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίoυ
m45community@riseup.net
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια