Ο σωστός τρόπος για να «ξεφορτωθείτε» την μπογιά που περίσσεψε!Μετά από τη βαφή του σπιτιού, είναι αρκετά συνηθισμένο να περισσεύει αρκετό από το χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί.

Η μπογιά, όμως, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον, σε περίπτωση που δεν μεταφερθεί στα απορρίμματα με το σωστό τρόπο.

Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να «ξεφορτωθείτε» με ασφάλεια τη βαφή που έχει περισσέψει:

Αφήστε την να στεγνώσει πριν την πετάξετε

Αν έχει απομείνει λίγη μπογιά, τότε μπορείτε να την αφήσετε να στεγνώσει στον ήλιο, ενώ μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια εφημερίδας, προκειμένου να στεγνώσει πιο άμεσα. Αφότου στεγνώσει η βαφή, τότε μπορείτε να πετάξετε το δοχείο με ασφάλεια.

Κάντε δωρεά όση βαφή έχει περισσέψει

Σε περίπτωση που έχει μείνει αρκετή μπογιά, τότε μπορείτε να τη δωρίσετε σε άτομα ή υπηρεσίες που την χρειάζονται, όπως σε φιλανθρωπικές ομάδες.

Φυλάξτε την για το μέλλον

Αν σφραγιστεί σωστά, τότε η μπογιά μπορεί να διατηρηθεί για τα επόμενα 10-15 χρόνια, επομένως μια ασφαλής επιλογή είναι να την διαφυλάξετε σε περίπτωση που την χρειαστείτε ξανά στο μέλλον. Θα πρέπει να διατηρηθεί, ωστόσο, σε δροσερό μέρος, μακριά από το φως το ήλιου και μη προσβάσιμο σε παιδιά ή κατοικίδια.


Πηγή: protothema.gr
_