Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κομοτηνή: Οι πρώτοι μήνες με Αστυνομικό Τμήμα στον Ίασμο

Παρά τις όποιες αντιδράσεις αναφορικά με την τοποθέτηση αστυνομικού τμήματος στον Ίασμο, 


το τελευταίο λειτουργεί κανονικά εδώ και μερικούς μήνες στην περιοχή. 
Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη του καλοκαιριού του 2017, ο Αστυνομικός Σταθμός Ιάσμου αναβαθμίστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα, ενώ παράλληλα έγινε και πλήθος αλλαγών, με πιο σημαντική αυτή του λουκέτου στον Αστυνομικό Σταθμό Καλλίστης.

Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΙΑΣΜΟΥ
Το πλήρωμα του χρόνου ίσως και να δικαιώνει όσους επέλεξαν τον Ίασμο για έδρα του νέου Αστυνομικού Τμήματος, αν και κάτι τέτοιο θα κριθεί σε βάθος χρόνου, στο κατά πόσο δηλαδή θα επηρεαστεί η εγκληματικότητα στις περιοχές όπου θεωρητικά "υποβαθμίστηκαν".

Πλέον, το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια της κοινότητας Αμαξάδων, των οικισμών Γαλήνη, Διαλαμπή, Ίασμος, Ιππικό, Κοπτερό, Μελίταινα, Μωσαϊκό, Αμβροσία και Σάλπη της δημοτικής ενότητας Ιάσμου και των οικισμών Αγίασμα, Ασώματοι, Δύμη, Θάμνα, Ρίζωμα, Φωλέα, Κερασέα, Ληνός, Μέγα Πιστό, Μίσχος, Κρυστάλλη, Πολύανθος, Τρίκορφο και Σώστης της δημοτικής ενότητας Σώστου του δήμου Ιάσμου, καθώς και τον οικισμό Μελέτης της δημοτικής ενότητας Αιγείρου του δήμου Κομοτηνής.

Όπως μας ενημερώνουν σε επιτόπια επίσκεψή μας στο τμήμα, γίνεται καλή συνεννόηση αστυνομίας-δήμου Ιάσμου, ώστε να τοποθετούνται σημάνσεις εκεί όπου δεν υπάρχουν, ενώ και τα οχήματα επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Παράδειγμα το τελευταίο διάστημα, ήταν αυτό της ιρλανδικής διάβασης Μωσαϊκού, η οποία και πλημμύρισε λόγω των βροχοπτώσεων. Η επέμβαση ήταν άμεση, με αποτέλεσμα κανένα όχημα να μην εγκλωβιστεί εντός της, με κίνδυνο για σφοδρό τραυματισμό οδηγού κι επιβατών. 

Παράλληλα, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια των δημοτικών ενοτήτων Κομοτηνής, Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου του δήμου Κομοτηνής και Αμαξάδων, Ιάσμου και Σώστου του δήμου Ιάσμου.
 
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ "ΧΑΡΤΗ" ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Αλλαγές έφερε στη διάρθρωση των υπηρεσιών της Ροδόπης το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για την «Αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας». Με το διάταγμα καταργήθηκε, παρά την αντίθετη εισήγηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ο Αστυνομικός Σταθμός Καλλίστης, ενώ παράλληλα αναβαθμίστηκε σε αστυνομικό τμήμα η δομή του Ιάσμου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το διάταγμα, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης λειτουργούν το Επιτελείο και το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, το τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, το Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Κομοτηνής, το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, το Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών, το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου. Στην Διεύθυνση λειτουργούν επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλαγανής, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Μαρωνείας του δήμου Μαρωνείας - Σαπών και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σαπών και ο Αστυνομικός Σταθμός Οργάνης, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Οργάνης του δήμου Αρριανών και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε αντίθεση με την πρόταση που είχε καταθέσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την κατάργηση μεν των Α.Σ. Ν. Καλλίστης – Ιάσμου – Ξυλαγανής, αλλά την ταυτόχρονη ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος με προτεινόμενη έδρα την Αίγειρο Ροδόπης, με αντίστοιχη μεταφορά των υφιστάμενων οργανικών θέσεων και στελέχωση με αστυνομικό προσωπικό σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία για τις νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες.

xronos.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια