Ηράκλειο: Σάρωσαν στο πέρασμά τους... σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις


Δύο αδέλφια ηλικίας 25 και 27 ετών, με αρκετά πλούσια δράση, βρίσκονται σύμφωνα με την Αστυνομία, πίσω από 23 υποθέσεις κλοπών που έγιναν σε οχήματα, επιχείρηση και σπίτι στο Ηράκλειο. Επιπλέον, εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

 

Συγκεκριμένα από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την ανάλυση του τρόπου δράσης  και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, ο 25χρονος από τις 10 Ιανουαρίου 2017 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2017, είχε διαπράξει συνολικά  είκοσι μια κλοπές σε οχήματα αφαιρώντας εξαρτήματα αυτοκινήτων (ντεπόζιτο πετρελαίου, ψυγείο, καθρέπτες, μπαταρία ρόδες, ζάντες, ραδιο-cd  και διάφορα άλλα εξαρτήματα και αντικείμενα), η συνολική χρηματική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε στις 20 Ιουνίου αφαίρεσε από επιχείρηση ιδιοκτησίας 50χρονου, κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 20.000 ευρώ.

 

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 27χρονος στις 4 Δεκεμβρίου 2016 αφαίρεσε από το σπίτι ενός 46χρονου, χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή αστυνομικών  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, στην κοινή οικία των δύο νεαρών και σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιεί ο 25χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου

2 ξιφολόγχες πολεμικού τυφεκίου

4 εξαρτήματα-αξεσουάρ αυτοκινήτου

7 ελαστικά - ζάντες οχημάτων

3 θήκες μεταφοράς όπλων

 πλαστική πινακίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτου

1 σετ καθαριστικών πολεμικού τυφεκίου.

αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης

μικροποσότητα κάνναβης

μεταλλικό τρίφτη κάνναβης

 

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

Πηγή: ekriti


_