Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τη Δευτέρα η απόφαση για κράτηση του τούρκου στρατιωτικού

Το κρίσιμο θέμα για τη νομιμότητα η μη της κράτησης του ενός από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς για τον οποίο η Δευτεροβάθμια Επιτροπή χορήγησε άσυλο, απόφαση για την οποία
προσέφυγε στη διοικητική δικαιοσύνη η κυβέρνηση, αναμένεται να κριθεί σήμερα Δευτέρα από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού έγινε με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Αλλοδαπών, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται να κριθεί στις 15 Φεβρουαρίου η αίτηση ακύρωσης για το ουσιαστικό θέμα αν θα του δοθεί τελικά άσυλο η όχι.

Πάντως για τη νομιμότητα η μη της κράτησης του πέραν της αυτεπάγγελτης εξέτασης που θα γίνει τη Δευτέρα από το δικαστήριο μπορούν και οι συνήγοροί του να προβάλλουν αντιρρήσεις, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων παροχής ασύλου και για τους άλλους επτά Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι επίσης κρατούνται στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας.



Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία του ασύλου, όπως τονίζουν δικαστικές πηγές με γνώση του προσφυγικού δικαίου, δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση των οκτώ η οποία έχει αμετάκλητα κλείσει με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ακόμα κι αν δεν τους δοθεί άσυλο οι οκτώ που έφθασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα το 2016 δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία.


tovima.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια