Στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον ένα εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, η οποία διαβιβάστηκε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών από το
αστυνομικό Τμήμα.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, είχε καταθέσει την ίδια ημέρα, στο Διοικητικό Εφετείο, αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, που ήδη είναι ελεύθερος, όπως επίσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής.
Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και την Τετάρτη έγιναν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους, ενώ ορίστηκε και ο δικαστής που χρεώθηκε την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης είναι κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παρέχεται άσυλο στον πρώτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.
Πλέον, ο τελικός λόγος για την αίτηση της ακύρωσης ανήκει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.
Εν τω μεταξύ, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

ant1news.gr
_