Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκαναν το ζευγάρι για να ρημάζουν τα... νεκροταφεία


Στα χέρια του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής βρίσκονται τρία άτομα και κατηγορούνται για κλοπές από νεκροταφεία στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς
από τον περασμένο Απρίλιο ένας 56χρονος και μία 55χρονη πρωινά και μεσημέρια "επισκέπτονταν" τα νεκροταφεία, κάνοντας το ζευγάρι, προκειμένου να κάνουν κατόπτευση τού χώρου και να δουν πού είναι τα καντήλια, οι ανθοστήλες και οι σταυροί από μπρούντζο.
Το ίδιο βράδυ με τουλάχιστον έναν συνεργό τους, έναν 42χρονο από την Αλβανία, πήγαιναν στα νεκροταφεία και άρπαζαν τα αντικείμενα, ενώ χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) περιπτώσεις, όπου αφαίρεσαν από μνήματα του Κοιμητηρίου Λαυρίου ενενήντα τέσσερα (94) μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία και από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας  (50) καντήλια και πλήθος χάλκινων ανθοδοχείων.

Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες παρόμοιες κλοπές που δεν έχουν καταγγελθεί.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ΙΧ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Δύο (2) μπρούτζινοι σταυροί
  • Δεκαέξι (16) μπρούτζινες ανθοστήλες
  • Εξήντα πέντε (65) μπρούτζινα καντήλια και Τέσσερα (4) καπάκια
  • Δέκα (10) μπρούτζινα θυμιατά
  • Ένα (1) σφυρί
  • Μία (1) σπάτουλα



Σημειώνεται, ότι οι δύο (2) ημεδαποί συλληφθέντες είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν, από αστυνομικούς του Τ. Α Θηβών, για παρόμοια αδικήματα.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια