Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόνος στο στομάχι: Πέντε απλές συμβουλές για να σου περάσει!


Ο πόνος στο στομάχι αποτελεί έναν από τους χειρότερους πόνους και μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο λόγους!

Φυσικά, εάν έχεις κάποια ασθένεια και τα συμπτώματα επιμένουν, θα πρέπει να πας στο γιατρό. Αλλά μέχρι τότε, σου έχουμε τις καλύτερες  συμβουλές για να σου περάσει ο πόνος στο στομάχι.

Βρες τη στάση που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα

Ο λόγος για τον οποίο πονάει το στομάχι σου καθορίζει και ποια στάση σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Για παράδειγμα, αν έχεις παλινδρόμηση και θέλεις να ξαπλώσεις, πρέπει να το κάνεις ανάσκελα. Βάλε ένα μαξιλάρι κάτω απ’ τη μέση σου και βρες τη στάση που σε ανακουφίζει.

Πες όχι στο τσιγάρο

Όταν ένα άτομο που καπνίζει πονάει, θέλει σίγουρα να κάνει ένα τσιγάρο. Όμως, το τσιγάρο, εκτός του ότι σε βλάπτει γενικά, εάν πονάει το στομάχι σου θα κάνει απλά ακόμη χειρότερο τον πόνο. Το τσιγάρο χαλαρώνει το σφικτήρα του οισοφάγου και αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης έλκους.


Τζίντζερ το θαυματουργό

Μια συνταγή με τζίντζερ θα σε ανακουφίσει απ’ το πόνο. Ένα τσάι με τζίντζερ θα σε απαλλάξει απ’ τη ναυτία, ενώ λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό σου.

Μάραθος

Ο μάραθος είναι το καλύτερο συστατικό εάν υποφέρεις από δυσπεψία, αέρια ή φούσκωμα. Πρόσθεσε το μάραθο στο τσάι σου ή μάσησε τους σπόρους του. Θα σε βοηθήσει στην πέψη και θα απαλύνει τον πόνο σου.


Ζέστη και πάλι ζέστη

Εάν πονάει το στομάχι σου, τότε θα πρέπει να είσαι σίγουρα σ’ ένα ζεστό περιβάλλον. Βάλε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό ή μια θερμοφόρα πάνω στο στομάχι σου. Η θερμότητα θα σε βοηθήσει αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματός σου.


Πηγή: ipop.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια