Οι εναλλακτικές θεραπείες που εγκρίνει η επιστήμη…Τα τελευταία χρόνια οι εναλλακτικές θεραπείες κερδίζουν συνεχώς έδαφος και οπαδούς.

Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα εμφανίσει αμέτρητα αποτελέσματα, ωστόσο πώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι όλα αυτά τα πράγματα μπορούν όντως να βοηθήσουν και ποια είναι απλώς θέμα καλού marketing.

Μην ανησυχείτε, όμως, επειδή αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τις εναλλακτικές θεραπείες -ως συμπλήρωμα σε όποια επίσημη, ιατρική θεραπεία ακολουθείτε- που θα σας βοηθήσουν στην πραγματικότητα.

Η εξερεύνηση της πνευματικότητας

Αν δεν πιστεύετε σε καμία ανώτερη δύναμη, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν, όμως, πιστεύετε, αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Ειδικοί της Mayo Clinic έχουν ανακαλύψει ότι το να έχουμε μια πνευματική πλευρά μάς βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, κάτι που, με τη σειρά του, επιδρά θετικά στην υγεία μας.

Η αγάπη για τη φύση

Η πολύ γνωστή φράση «Κάνε μια παύση και μύρισε τα λουλούδια» μάλλον ήρθε η ώρα να την πάρουμε κυριολεκτικά, καθώς η παρουσία μας στη φύση μπορεί να μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να διαχειριστούμε και να ελαττώσουμε το στρες. Επιπλέον, η χρήση της όσφρησης (που είναι ίσως η πιο υποτιμημένη από τις αισθήσεις μας) μας βοηθά να διατηρούμε υγιές το νευρικό μας σύστημα. Ας το αναλύσουμε λίγο περισσότερο, όμως, το θέμα της όσφρησης…


Αρωματοθεραπεία

Η χρήση αιθέριων ελαίων μπορεί να μας επηρεάσει πολύ θετικά, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε καλύτερα, πιο κεφάτοι και ξεκούραστοι. Και, το ακόμα καλύτερο, είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση αιθέριων ελαίων.

Λεβάντα

Αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι και να εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα έλαιο που έχει μελετηθεί συστηματικά από επιστήμονες για τα οφέλη του, θα πρέπει να καταλήξουμε στη λεβάντα. Επιδρά στο νευρικό μας σύστημα μέσα από δύο διαφορετικές νευροχημικές οδούς και μάλιστα πιστεύεται ότι η χρήση της μπορεί να ανακουφίσει ως ένα βαθμό και από τα συμπτώματα παθήσεων του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το πράσινο τσάι

Μια κούπα πράσινου τσαγιού το πρωί μας γεμίζει αντιοξειδωτικά και μας βοηθάει να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με φρεσκάδα. Οι πολυφαινόλες που περιέχει βοηθούν τα κύτταρά μας να καταπολεμήσουν τις φλεγμονές και τον καρκίνο. Η επίδραση του τσαγιού στο νευρικό μας σύστημα είναι πιο ήπια από εκείνη της καφεΐνης, συνεπώς αποτελεί το κατάλληλο ρόφημα για ένα άτομο που προτιμά να αποφεύγει τον καφέ…


Πηγή: iatronet.gr
_