Εκπληκτικό βίντεο: Η στιγμή που ο γυναικείος οργανισμός επιτίθεται στα σπερματοζωάρια!



Εκατομμύρια σπερματοζωάρια εισέρχονται στον κόλπο της γυναίκας κατά την κορύφωση του ανδρικού οργασμού στη σεξουαλική επαφή.

Πώς είναι, όμως, δυνατόν μόνο ένα από αυτά να καταφέρνει να φτάσει στον … τερματισμό; Τι συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα σπερματοζωάρια; Με ποιον τρόπο η Φύση έχει προνοήσει να γίνεται η «επιλογή» του πιο δυνατού (και τυχερού) για τη γονιμοποίηση;

Η απάντηση βρίσκεται στο ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας, το οποίο, όταν εισέρχεται ένα σπερματοζωάριο, το αναγνωρίζει ως «ξένο εισβολέα» και ενεργοποιείται για να το εξοντώσει.

Στο καταπληκτικό βίντεο που ετοίμασε το βρετανικό BBC, μπορείτε να δείτε με γραφικό και επεξηγηματικό τρόπο το πώς ο τράχηλος της μήτρας αρχικά αποτελεί «λαβύρινθο» για τα σπερματοζωάρια. Στη συνέχεια το πώς τα λευκά αιμοσφαίρια της γυναίκας στήνουν «ενέδρα» και τους επιτίθενται.

Από εκεί και πέρα, όσα σπερματοζωάρια επιζήσουν φτάνουν στις σάλπιγγες όπου ο πιο γρήγορος κολυμβητής αναδεικνύεται... νικητής! Μόνο που από τους 250 εκατομμύρια κολυμβητές, στις σάλπιγγες φτάνουν μόνο 20...

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο του BBC:



Πηγή: voicenews.gr
_