Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκαναν τους αστυνομικούς και λήστευαν πεζούς στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Χειροπέδες σε έναν 34χρονο και έναν 36χρονο πέρασαν τα στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας Καισαριανής για ληστείες σε πεζούς στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και τη γύρω
περιοχή. Το τελευταίο δεκαήμερο είχε παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων και έτσι συστήθηκε ομάδα αστυνομικών, που αναζητούσε τους δράστες, καθώς σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων ήταν τα ίδια άτομα.
Το βράδυ του Σαββάτου προσέγγισαν έναν 20χρονο αλλοδαπό και επιχείρησαν να τον ληστέψουν. Εκείνος, όμως, αντιστάθηκε και οι αστυνομικοί που περιπολούσαν είδαν τί συμβαίνει, τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες τις τελευταίες μέρες, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους εντός της Πανεπιστημιούπολης, στην περιοχή του Ζωγράφου, και είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και ακολούθως με τη απειλή αιχμηρού αντικειμένου τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς άλλα αντικείμενα.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, όταν ένας 19χρονος από το Μαρόκο τους αντιστάθηκε ο ένας από τους ληστές τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιά και του άρπαξαν χρήματα, το κινητό τηλέφωνο και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι ληστείες και μία απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα θύματα των οποίων αναγνώρισαν τους δράστες.

Περαιτέρω, ο 34χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παίγνια.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια