Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χανιά: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γυμνασίου μετά το σάλο με την αλβανική σημαία

Την ίδια ώρα, θα αναζητηθεί φιλόξενο σχολείο για τα μαθήματα αλβανικών για παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα της ανάρτησης αλβανικής σημαίας δίπλα στην ελληνική και παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, σύμφωνα με τις οποίες αυτό έγινε στο πλαίσιο ειδικής τελετής για την έναρξη μαθημάτων αλβανικής γλώσσας.

Μάλιστα, το «παρών» στην γιορτούλα έδωσε και ο Αλβανός πρόξενος ενώ τη σημαία ανήρτησε ο ίδιος ο διευθυντής που είχε δώσει την συγκατάθεσή του για το πρόγραμμα αυτό, μετά από αίτημα της αλβανικής κοινότητας.

Στη συνέχεια, η σχολική κοινότητα συνεδρίασε αποφασίζοντας πως τα μαθήματα δεν είναι καλοδεχούμενα στο σχολείο, με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να διαβεβαιώνει πως το πρόγραμμα θα γίνει σε κάποιο άλλο σχολείο που δεν θα έχει αντίρρηση. Έτσι κι αλλιώς ανάλογα μαθήματα γίνονται σε άλλους δήμους των Χανίων.

Στον απόηχο όλων αυτών, ο διευθυντής υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία θα εξεταστεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

zarpanews.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια