Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλαμάτα: Το χρονικό της σύλληψης του 56χρονου γιατρού, που συνταγογραφούσε παρανόμως ναρκωτικές ουσίες


Ενας 56χρονος γιατρός ωτορινολαρυγγολόγος, επιμελητής στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Τρίπολης, 

συνελήφθη την Τετάρτη στην Καλαμάτα γιατί χρησιμοποιούσε πλαστές ιατρικές συνταγές για να πηγαίνει στα φαρμακεία και να παίρνει ναρκωτικά φάρμακα.


Στον γιατρό, ο οποίος σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές είναι τοξικομανής, είχε αφαιρεθεί η άδεια συνταγογράφησης γιατί το 2015 το είχε ξανακάνει με φαρμακεία στην Αρκαδία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για τον συγκεκριμένο είχε εκδοθεί στις 12 Μαΐου του 2015 προειδοποίηση από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να μην εκτελούν συνταγές ναρκωτικών που έχουν εκδοθεί από τον ίδιο. Ωστόσο, ο συλληφθείς εκτός από το δικό του όνομα ως θεράπων ιατρός, χρησιμοποιούσε και ονόματα συναδέλφων του στους οποίους -σύμφωνα με πληροφορίες- οι αστυνομικοί έδειξαν τις χειρόγραφες δίγραμμες (ειδική συνταγή ναρκωτικών) συνταγές ναρκωτικών φαρμάκων και κανένας τους δεν τις αναγνώρισε ως δικές του. 
Η ΣΥΛΛΗΨΗ
Το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του, ο ιατρός είχε προσπαθήσει να πάρει ναρκωτικά σκευάσματα από φαρμακείο της Καλαμάτας προσκομίζοντας συνταγή με τον ίδιο ως ασθενή και άλλον συνάδελφό του ως θεράποντα ιατρό. Ομως ο φαρμακοποιός κατάλαβε ότι η συνταγή είναι πλαστή και έτσι έφυγε. Επανήλθε όμως και το μεσημέρι σε άλλο φαρμακείο, αλλά και εκεί ο φαρμακοποιός δεν πείστηκε ότι η συνταγή είναι αληθινή και ειδοποίησε την Αστυνομία. 
Οι άνδρες της ΔΙΑΣ στη συνέχεια τον εντόπισαν και τον έπιασαν στην οδό Αριστομένους και αργότερα όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το αυτοκίνητό του βρήκαν μέσα 90 ναρκωτικά χάπια, μια πλαστή ιατρική συνταγή που παρουσίαζε τον ίδιο ως ασθενή και συνταγογραφημένη από άλλο ιατρό, 2 σύριγγες, αποδείξεις φαρμακείων και 4 χρησιμοποιημένα μπλοκ συνταγών, φαρμακευτικό σκεύασμα (φιαλίδιο υδροχλωρικής πεθιδίνης) και μια σφραγίδα. Οπως προέκυψε στη συνέχεια, από τις 30 Οκτωβρίου του 2017 έως και τις 4 Ιανουαρίου φέτος είχε προμηθευτεί 12 φορές από το ίδιο φαρμακείο στο Ασπρόχωμα ναρκωτικά άλλοτε ως θεράπων ιατρός και άλλοτε ως ασθενής ο ίδιος με άλλο θεράποντα ιατρό στη χειρόγραφη συνταγή.  
Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Το έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας εκτός από το όνομα του ιατρού και την αναφορά στο ΑΜΚΑ του, διαπίστωνε από τον ίδιο “παραβάσεις συνταγογράφησης τόσο με ναρκωτικά ιδιοσκευάσματα, όσο και με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και έχει συντάξει κλήση για εξηγήσεις του ανωτέρω ιατρού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία”. Ακόμη σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο “ο ιατρός έχει τεθεί σε αργία, ενώ η ΗΔΙΚΑ τού έχει διακόψει την πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αν και ο ιατρός συνεχίζει να συνταγογραφεί χειρόγραφες συνταγές”.  
Οσον αφορά αυτή την υπόθεση για την οποία κατηγορείται τώρα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος, ενώ χθες αργά το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη. 
Ν.Κ. - eleftheriaonline.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια