Ζάκυνθος: Ένας Αστυνομικός για να καλύψει κενά 40 θέσεων

Υποστελεχωμένη παραμένει για μια ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου αφού παρά τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί για ενίσχυση μετά τα όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., ένας και μόνο αστυνομικός ήρθε στο νησί.

Επομένως όταν “ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη”, πως είναι, άραγε, δυνατόν, μόλις ένας αστυνομικός ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στο νησί, να συμπληρώσει το σοβαρό κενό υποστελέχωσης των υπηρεσιών της.

Και λογικό επόμενο να προκαλείται προβληματισμός και απογοήτευση όχι μόνο στις τάξεις των αστυνομικών αλλά και των πολιτών αν λάβει κανείς σοβαρό υπόψη πως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου καταγράφονται πάνω από 40 κενές οργανικές θέσεις, ενώ ειδικά φέτος το καλοκαίρι ήταν από τα πιο δύσκολα σε περιστατικά και παραγωγικά σε έξαρση της εγκληματικότητας.


Και δυο έφυγαν…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών, Παναγιώτη Λιβέρη, το άτομο αυτό μετατέθηκε στην Ζάκυνθο και αμέσως μετά, αποσπάστηκαν δυο άτομα σε νησιά του Αιγαίου, προσθέτοντας πως ‘’Για το πολύπαθο νησί της Ζακύνθου εύχομαι λιγότερα προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις όπως αυτές που αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη χρονιά. Τώρα, όσον αφορά την υπηρεσία μας τα προβλήματα με την λειψανδρία συνεχίζονται. Ήρθε ένα άτομο ως μετάθεση. Το θέμα όμως είναι ότι τέλη Δεκέμβρη, παραμονές Πρωτοχρονιάς, αποσπάστηκαν δυο άτομα για νησιά του Αιγαίου, από την Διεύθυνση Ζακύνθου, άρα στην ουσία πάλι μειωθήκαμε’’.


Η Επιστολή

Υπενθυμίζουμε πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου ζητούσε με Επιστολή της, κατά τις τρέχουσες έκτακτες μεταθέσεις, την άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου “με τουλάχιστον 15 νεοεξερχόμενους αστυνομικούς οι οποίοι θα ορκιστούν τους επόμενους μήνες. H κατάσταση θα χειροτερεύει διότι δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλον τρόπο το τεράστιο κενό σε προσωπικό που υπάρχει και θα μεγαλώσει τους επόμενους μήνες, με την αποχώρηση κάθε έτος Αστυνομικών από την συγκεκριμένη Διεύθυνση προς άλλες Διευθύνσεις, και αν δεν υπάρξει άμεσα λύση θα είναι μη αναστρέψιμη”.

Η Ένωση ζητούσε επίσης “την άμεση ενίσχυση με αστυνομικούς, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άλλοι 7 συνάδελφοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις μεταθέσεων κατά τις τρέχουσες τακτικές μεταθέσεις και επιθυμούν να μετατεθούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου.”.


Περίμενε λύσεις

Μέσω αυτής της διαδικασίας η Ένωση ευελπιστούσε στην ενίσχυση της Διεύθυνσης στο νησί μας και καλούσε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ “να δώσει άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα με προσωπικό που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου”.

Τέλος υπενθύμιζε την άσχημη κατάσταση στη Διεύθυνση, από άποψη προσωπικού κάτι για το οποίο έχει γίνει ενημέρωση με σχετικά έγγραφα το προηγούμενο διάστημα και έχει ως επακόλουθο την καταστρατήγηση σχετικών διατάξεων, Προεδρικών Διαταγμάτων, Νόμων που αφορούν ωράρια εργασίας / μέτρα ασφάλειας και υγιεινής του προσωπικού / μεταγωγές κρατουμένων / μεταγωγές ψυχασθενών κ.λ.π., “με τεράστιο κίνδυνο για το προσωπικό να καταλογιστεί εις βάρος του πειθαρχικό παράπτωμα / ποινικό αδίκημα στην προσπάθεια του να αντεπεξέλθει στις τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες”.

 

Πηγή: imerazante


_